20 Aralık 2016 21:00

Bitmeyen yolculuğun kaptanı

Alper Kaya, trafik kazasında yaşamını yitiren Amedspor'un kaptanı Şehmus Özer'i yazdı.

Paylaş

Alper KAYA

Kendisi de bir dönemler futbol oynamış olan Albert Camus, “Yolculuk bizi kendimize getirir” demişti ancak bitmeyen yolculukları da ihtimal dahilinde midir? Amedspor’un kaptanı Şehmus Özer, bir trafik kazası sonucu hayata gözünü yumarken; manevi bir yolculuğu da yarım bıraktı esasında...
Futbol sahnesine doğduğu şehrin takımı Erganispor'la adım atar atmasına ama bize takdim edilmesi, Malatyaspor ile bir Türkiye Kupası maçında olur. Hakkarispor deplasmanında sahneye çıkar Şehmus Özer, ilk profesyonel maçında ilk golünü de atar... Malatya kariyeri uzun sürmez, futbol hayatının da bir özeti misali, bir hoş sada bırakarak vedalaşır Malatyaspor formasıyla... Toplam iki sezon, yedi maç sonrası Erciyesspor'a transfer olacaktır.
Süper Lig'deki Malatya'dan, 1. Lig temsilcisi Erciyesspor'a geçişinin şokundan mıdır bilinmez, suskundur Erciyes kariyerinde. Aynı ligdeki Gümüşhane Doğanspor'a yolu düşer bu vesileyle. 24 maçta, 4 gol atar... Henüz pişme dönemleri olduğunu kim bilebilirdi ki? Sonrası Mardinspor... 3 sezon, 26 gol. Aidiyet duygusunu orada mı öğrenmiştir tam olarak, bilinmez. Ama şu bir gerçek ki, Mardinspor; Şehmus Özer'in kariyerinde bir dönemeçti. O bu dönemeçi dönebildi.
İzmir'e vardı bu kez yolu... Önce Karşıyaka; bir sezonda 15 gol. Kariyerinin en iyi sezonundan sonra bir başka İzmirli ile söz kesti: Altay. İlk sezonunda 12 gol attı, play off heyecanı tattı. İkinci sezonunda Süper Lig’i iki puanla kaçırdı... İade-i itibar misali bir sonraki takımı Mersin İdmanyurdu ile, kaydettiği beş gol neticesinde son yıllarının en kötü sezonunu yaşasa da şampiyonluk tattı. Yetmedi, bir sonraki takımı Akhisar Belediyespor’da kaydettiği sekiz golle de şampiyonluğa katkı sundu.
Tekrar Karşıyaka’ya döndüyse de, artık eskisi gibi değildi futbol ortamı. Tutunamadı, belki de barınamadı; bilemeyiz. Şanlıurfaspor’da da şansı yaver gitmeyince bir eski durağa daha, bu kez Altay’a, dönmeye karar verdi. 17 maçta beş gol attıktan sonra son imzasını attı: Amedspor’daydı bu kez.
İlk sezonunda 13, ikinci sezonunda 17 gol attı. Elim kaza ile aramızdan ayrılana dek, 2016-2017 sezonuna beş gol sığdırmıştı. İki şampiyonluklu kariyeri, şüphesiz daha fazlasına layıktı. Onunkisi bitmeyen bir yolculuktu dedik ya ilk satırlarda; Amedspor’a bu kadar ait hissetmesinin sebebi belki de bu kesişimleriydi. Şampiyonluk yolculuğu, en çok Şehmus Özer'e yakışıyordu.
Hayat, tatsız tesadüflerin bileşkesidir. Nasıl ki, ilk golünü attığı Malatyaspor’un şehrinden adının özdeşleştiği Mardinspor’un şehrine dönerken hayatını kaybettiyse... Oynadığı ilk Türkiye Kupası maçında gol atarak bizlere “Merhaba” diyen Şehmus Özer’in vedası da sahneye girişi gibi oldu. O güzel insan, profesyonel futbolcu, oynadığı son kupa maçında da bir gol atarak belki de bir veda busesi kondurdu futbol sahnemize.
Bazı yolculuklar bitmemek üzere mühürlenmiştir. Şehmus Özer’in Süper Lig yolculuğu da böyle bir mühürle kapatılmıştı sanırım. Belki de onun yarım bıraktığı bu yolu, onun anısına Amedspor tamamlayacaktır...

ÖNCEKİ HABER

İran'ın Türkiye temsilcilikleri bugün de kapalı olacak

SONRAKİ HABER

Batı Papua bağımsızlık eylemlerinde 500'ü aşkın gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...