20 Aralık 2016 18:31

Zürih’teki saldırının terör eylemi olmadığı tahmin ediliyor

Zürih’te dün akşam düzenlenen saldırıya ilişkin soruşturma devam ediyor.

Paylaş

Zürih’te yaşanan saldırıya ilişkin soruşturma devam ederken; Zürih polis yetkilileri konuya ilişkin açıklama yaptı.

Deutsche Welle Türkçe’de yer alan habere göre; saldırının düzenlendiği caminin yakınında bulunan cesedin kime ait olduğu belirlendi. Silahlı saldırının faili olduğu tahmin edilen kişinin 24 yaşında ve Gana kökenli olduğu belirtildi. Polisin verdiği bilgilere göre saldırının ardından intihar eden failin, Pazar günü bir çocuk bahçesinde bir kişiyi öldürdüğü tahmin ediliyor.

Zürih'de dün akşam düzenlenen saldırıda 30, 35 ve 56 yaşında üç kişi yaralanmıştı. Polis yetkilileri, yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtti. Saldırganın dün akşam Zürih Tren Garı yakınındaki camiye gelerek, ateş açtığı belirtildi. Ancak saldırının nedeni henüz belirlenemedi.

Polisin verdiği bilgilere göre, saldırının bir terör eylemi veya radikal İslamcı IŞİD ile bağlantısının olmadığı tahmin ediliyor. Zürih Kantonu Emniyet Müdürü Christiane Lentjes Meili, saldırganın okültizmle ilgilendiğini, evinde yapılan aramada bununla ilgili nesnelerin bulunduğunu söyledi.

Polis tarafından bilinen 24 yaşındaki Ganalı'nın yalnız yaşadığı ve geçen Cuma günü işinden ayrıldığı belirtildi. Saldırganın psikolojik sorunları olup olmadığı ise henüz bilinmiyor. Polis yetkilileri, saldırganın eylemde kullandığı silahın ruhsatlı olduğunu söyledi.

Saldırının düzenlendiği caminin daha önce Türklerin denetiminde olduğu, son dönemlerde ise camiyi başta Somalililer ve Eritreliler olmak üzere Afrikalı Müslümanların yoğun olarak kullandığı belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ABD’li mevkidaşıyla görüştü

SONRAKİ HABER

Berlin'deki saldırıyı IŞİD üstlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa