20 Aralık 2016 17:55

Anti-madde atomunun boyu ölçüldü!

CERN laboratuvarlarında 20 yıldır devam eden deneylerde bilim insanları antimaddeye ışık göndererek dalga boyunu ölçebildi.

Paylaş

CERN laboratuvarlarında 20 yıldır devam eden bir çalışma meyvelerini verdi. Bilim insanları, antimaddeye ışık göndererek dalga boyunu ölçebildi. Nature dergisinde yayınlanan bir makaleye göre ALPHA raporlarında, bir antimadde atomunun ışık spektrumunun ölçüldüğü belirtildi. Bu başarı, antimadde teknolojisinin tamamen başka bir boyuta ulaştığının göstergesi. 20 yıldır devam eden çalışma, CERN’in antimadde ekibi tarafından sürdürülüyordu.

Webtekno’dan Erkan Öztürk’ün haberine göre, çalışmanın temelinde normal hidrojen ile antihidrojen atomlarından elde edilen verilerin karşılaştırılması yatıyor. Bilim insanları, lazer ışınlarını antihidojene gönderiyor ve ışığın spektrumunu ölçüyorlar. Aynı işlemi hidrojene de yaparak elde edilen tüm verileri karşılaştırıyor. Geçtiğimiz 20 yıl boyunca her 15 dakikada bir olmak üzere, toplamda 25.000 antihidrojen atomu oluşturuldu. Bunların yalnızca 14 tanesinin ölçümü yapılabildi. Ekip üyelerinden Jeffrey Hangst “20 yılın sonunda birşeyler yaptığımızı söyleyebilmek rahatlatıyor” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Taşeron yine işçinin canını aldı!

SONRAKİ HABER

Nusaybin'in iki mahallesinde sokağa çıkma yasağı sona erdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...