20 Aralık 2016 13:08

Sarısülük’ün kardeşi: Sanıklar hükümeti arkasına alıyor

Ethem Sarısülük'ü öldüren polise 10 bin lira para cezası verilmesini değerlendiren kardeş İkrar Sarısülük: Sanıklar hükümeti arkasına aldı

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

Ankara’daki Gezi eylemlerinde Ethem Sarısülük’ü öldüren polise 10 bin TL adli para cezası verilmesine tepki gösteren kardeşi İkrar Sarısülük, “Sanıklar hükümeti arkasına aldı, belki de hakimler korktu” dedi. Sarısülük adalet mücadelelerinin devam edeceğini söyledi. 

Ankara’da 1 Haziran’daki Gezi eylemlerinde polis kurşunuyla öldürülen Ethem Sarısülük davasında Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi, sanık polis Ahmet Şahbaz’a 10 bin TL para cezası verdi. Kararı Evrensel’e değerlendiren Ethem Sarısülük’ün kardeşi İkrar Sarısülük, davanın 3 buçuk yıl sürdüğünü ve 6 duruşmanın Ankara’da yapıldığını belirtti. Gezi direnişinin gündemde olduğu dönemde sanık polis Şahbaz için 7 yıl hapis cezası istenildiğini hatırlatan Sarısülük, ancak polisin serbest bırakıldığını ve yaklaşık 5 ay hapis yattıktan sonra tahliye edildiğini söyledi. Sarısülük, “Önceki duruşmada savcı Şahbaz için 10 ay hapis cezası istemişti. Sanıklar hükümeti arkasına aldı, belki de hakimler korktular” dedi. 

'KAMUOYU BASKISI EKSİK KALDI'

Öte yandan adalet mücadelesinde zayıf kalındığını da ifade eden Sarısülük, duruşmalara olan ilginin davanın Ankara dışına taşınmasıyla giderek azaldığını dile getirdi. Şahbaz hakkında 7 yıl istenildiği dönemde Ankara’da duruşmayı izleyenlerin desteği ile hakim üzerinde kamuoyu baskısı oluştuğunu ifade eden Sarısülük, bugün bu baskının zayıfladığını söyledi. 

Kararı temyize götüreceklerini ifade eden Sarısülük, dava bitse de bütün platformlarda haklı mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Berkin Elvan'ın öldürülmesine ilişkin iddianame kabul edildi

SONRAKİ HABER

Kayseri'de yaralanan 25 askerin tedavisi devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...