20 Aralık 2016 09:21

Sezgin Tanrıkulu TRT’nin harcamalarını sordu

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TRT'nin yaptığı harcamaları meclis gündemine taşıyarak Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a sordu.

Paylaş

Sık sık yaptığı harcamalarla gündeme gelen ve tüm yurttaşların ödediği faturalardan kaynak aktarılan TRT'nin harcamaları Meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TRT'nini yaptığı harcamalara ilişkin Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un yanıtlaması istemiyle Meclis'e soru önergesi verdi.

1 Ocak 2002'den, 31 Aralık 2016 tarihi itibarıyla TRT'nin sahibi olduğu taşınmazların listesinin açıklanmasını isteyen Tanrıkulu, kurumun 30 Haziran 2014 - 31 Aralık 2016 tarihleri arasında kaç lira temsil ve ağırlama gideri yaptığını sordu.

30 Haziran 2014 - 31 Aralık 2016 tarihleri arasındaki dönemde TRT Kurumu,  Yurtdışında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve diğer ülkelerdeki kiraladığı gayrimenkuller ve bunlara verilen paralar hakkında da bilgi isteyen Tanrıkulu, kurumda çalışan personel hakkında ise Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'a şu soruları yöneltti: “Kadrolu, sözleşmeli ve hizmet sözleşmeleri ile başka şirketler üzerinden istihdam ettiği personel sayılarının görevlendirildikleri ülkelere göre dağılımı nedir; kurum hizmet alım sözleşmesi imzaladığı hangi firmalara ne kadar tutarlarda ödeme yapmıştır;istihdam ettiği personeller için yaptığı tüm giderlerin toplam tutarı ne kadardır?”

‘OTOPARK PARASI NE KADAR?’

TRT'nin ödediği otopark kirası, tamir, tadilat, malzeme, teçhizat  paralarını da merak eden Tanrıkulu, “ TRT Kurumu hangi gerçek kişilere ve firmalara otopark alanları kiralanması, tamir ve tadilat işleri ve teknik malzeme, teçhizat alımları için hangi firmalara ne kadar tutarlarda ödeme yapmıştır?” diye sordu. Tanrıkulu, TRT'nin kiraya verdiği binalardan elde ettiği gelirlerin de açıklanmasını istedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türkiyeli göçmenlerden DİTİB tepkisi

SONRAKİ HABER

Meteoroloji'den 2 il için kuvvetli fırtına uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...