20 Aralık 2016 09:07

Soma davası 23 Ocak’a ertelendi

Soma maden katliamı ile ilgili davanın 14’üncü duruşması görüldü. Sanık avukatları tahliye talep ettiği duruşma 23 Ocak’a ertelendi.

Paylaş

Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin yaşamını yitirdiği katliamda 6'sı tutuklu 46 kişinin yargılandığı davanın 14'üncü duruşmasının ikinci celsesi Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşma sanık avukatlarının savunması ve talepleriyle başlarken, söz alan sanık avukatları bilirkişi ek raporunun bilimsel olmadığını belirterek, bilirkişilerin tarafsız olmadığını düşündüklerini söyledi. Hazırlanan bilirkişi raporlarında çelişkiler olduğunu söyleyen sanık avukatları, çelişkilerin giderilmesi için yeni bir bilirkişi raporunun alınmasını ve müvekillerinin tahliyesini talep etti.

Taleplerin ardından kısa bir ara veren mahkeme heyeti, ara kararında avukatların yeni bilirkişi raporu talebinin reddine, bilirkişi heyetinden istifa eden Mehmet Maden hakkında görevini kötüye kullanma ve adli yargılamanın makul süresini uzatma suçundan suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Tutuksuz sanıklar için adli kontrol ve vareste tutulma taleplerinin reddeden mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşma 23 Ocak tarihine ertelendi.

'TÜM MADENCİLERİN DAVASIDIR'

Dava sonrası madenci yakınları adına açıklama yapan avukat Can Atalay, kamuoyuna davayı sahiplenme çağrısında bulunarak, "Burada bugün görece azdık, çünkü birçok yerde avukatlarımız  gözaltına alınıp tutuklanıyor. Ama bu davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bizler burada olmasak da ailelerin burada kalabalık bir şekilde davayı sahiplenmesi lazım. Son düzlüğe girdik. Bu dava sadece Soma'nın değil tüm madencilerin davasıdır" dedi.

26 Aralık'ta İstanbul Adliyesi'nde Alp Gürkan hakkında açılan davanın görüleceğini belirten aileler, Soma’dan İstanbul’a giderek davanın takipçisi olacaklarını söyledi. (Manisa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ABD ve Rusya İstanbul başkonsolosluklarında güvenlik önlemi

SONRAKİ HABER

Türkiyeli göçmenlerden DİTİB tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...