19 Aralık 2016 14:41

Uğur Kaymaz cinayetinin 2016 yılı versiyonu

HDP'li Aycan İrmez, Şırnak'ta polis kurşunuyla yaşamını yitiren belediye çalışanı Şehmus Uğur için basın açıklaması düzenledi.

Paylaş

HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez 17 Aralık akşamı Şırnak kent merkezinde polis kurşunuyla yaşamını yitiren belediye çalışanı Şehmus Uğur’un vurulması ile ilgili basın açıklaması yaptı.

İrmez açıklamasında, “Son dönemde AKP’li bakanların, yetkililerin halkımıza karşı başlattığı linç kampanyaları, kin ve nefret söylemlerinden kendine pay çıkaran devlet güçleri Şeyhmus Uğur’u organizeli bir biçimde katletmiştir” dedi. Sokağa çıkma yasaklarının ve OHAL’in Şırnak halkına karşı sosyal, siyasal ve kültürel bir kırıma çevrildiğini ifade eden İrmez, “Şehmus Uğur’un katledilmesi bunun son günlerdeki örneklerinden yalnızca biridir. Bu cinayetin ardından Şırnak Valiliğinin yaptığı açıklama, Kızıltepe’de babasıyla beraber 13 kurşunla katledilip yanına boyundan büyük silah bırakılan 12 yaşındaki Uğur Kaymaz cinayetinin adeta 2016 yılı versiyonudur. Valiliğin ‘..bir Bölücü Terör Örgütü mensubu silahı ile birlikte etkisiz hale getirilmiş, yapılan aramada bir adet el yapımı bomba düzeneği ele geçirilmiş...’ açıklamasının gerçekle uzaktan yakından ilişkisi yoktur. Kısmi yasağın henüz başlamadığı akşam saat 7 sularında devlet güçlerince mizansen bir çatışma yaratılmıştır. Bölge halkının alışık olduğu bu kurmaca çatışma sonucu Şırnak Belediye personeli ve aynı zamanda Şırnak üniversitesinde öğrenci olan Şehmus Uğur katledilmiştir. Kolluk kuvvetlerinin arkasını kollayarak yaptıkları her türlü yaşam ve insan hakkı ihlalini koruma altına alan mevcut iktidarın valisi, yapılan bu katliamın birinci sorumlusudur” dedi.

Şırnak Valiliğinin açıklamasının sivil vatandaşların canına kasteden paramiliter güçlere cesaret verdiğini kaydeden İrmez, “Şırnak Valisi kentteki her türlü yıkımı ve infazları ‘terör ile mücadele’ adı altında meşrulaştırmaktadır. Vekili olduğum kentte yıkım ve acıyı reva gören bütün siyasi sorumlular elbet bir gün hukuk ve tarih önünde hesap verecektir. Şeyhmus Uğur’u katledenlerin ve emri verenlerin yargılanması için mücadeleyi daha da yükselteceğimizin sözünü veriyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Açık veren bütçede aslan payı Saray’a

SONRAKİ HABER

Şarap içki kapsamından çıkarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...