19 Aralık 2016 11:28

Antalyada gençlik örgütlerinden laiklik ve mücadele çağrısı

Antalya’da bazı gençlik örgütleri Eğitim-Sen Antalya Şubesinde gençliği mücadeleye çağıran bir basın toplantısı düzenlediler.

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

Antalya’da bir araya gelen, CHP Gençlik Kolları, Fikir Kulüpleri Federasyonu, Gençlik Muhalefeti ve CHP Antalya Halkçı Liseliler (halk-lis) Eğitim-Sen Antalya Şubesinde gençliği mücadeleye çağıran bir basın toplantısı düzenlediler.

Basın toplantısı düzenleyen gençlik örgütlerinin yaptığı açıklamada ’’Ülkemizde yaşanan siyasal süreçler gün geçtikçe daha karanlık bir hal alıyor. 7 Haziran seçimlerinin ardından AKP, tek başına iktidar olabilmek için en büyük düşüşü yaşadığı, Kürtlerin yoğun yaşadığı illerde büyük çatışmalar başlatıyor, başkanlık sistemi için binlerce insanın ölümüne, onlarca şehrin yıkımına yol açıyor, baskı ve zorla yönettiği sürecin sonunda birkez daha tek başına iktidar oluyor.

Bir yanda doğrudan, iyiden, halkın haber alma hakkından yana olan gazeteciler, diğer yanda halkın türkülerini söyleyen sanatçılar, öbür yanda da halkın oylarıyla seçilen vekiller tutuklanıyor.

Muhalif olması sebebiyle Televizyon ve Radyo kanalları, basın kuruluşları ve dernekler kapatılıyor.

Ülke iktidarın mezhepçi politikalarıyla hem kendi içerisinde bir kutuplaşmaya hem de Ortadoğu'da bir savaşın içine sürükleniyor.

Ensar Vakfı gibi gerici-sapık, iktidar yardakçısı kurumlarda 45 çocuğa tecavüz ediliyor, "Tecavüzcü Ensar Vakfı Kapatılsın" diyen ilericilere, devrimcilere dava açılıyor. Meclisin yeni başkanı gerici İsmail Kahraman ‘Laiklik Kaldırılsın’ diyor.

Tüm bu saldırılardan Üniversiteler de nasibini alıyor. Liseler de bu süreçten, zaten gerici, mezhepçi ve niteliksiz olan eğitimin daha da gericileştirilmesi ve daha da niteliksizleştirilmesi anlamına gelen, iktidarın "Proje Okul" dayatmasıyla karşılaşıyor ve tepkilerini velileriyle birlikte direnerek ortaya koyuyorlar.

Bu ülkenin devrimci, ilerici, yurtsever gençliği olarak: Güzel günlere, aydınlık günlere, kardeşçe, barış içerisinde yaşanacak günlere olan inancımız tamdır. Bu kavgayı Laiklik diyenler, üniversitelerini, yaşam alanlarını, emeği ve barışı savunanlar kazanacaktır.

Biz üniversiteli ve liseli gençler olarak laik, bilimsel ve nitelikli eğitim için bütün gençlik kesimlerini siyasal İslamın ve gericiliğin karşısında, laiklik mücadelesini yükseltmek üzere gelecek günlerde yapılacak Laiklik ve Aydınlanma Sempozyumu'na bekliyoruz’’ denildi.

ÖNCEKİ HABER

Nurcan Arslan davası ertelendi

SONRAKİ HABER

Mersin'deki HDP operasyonunda 18 tutuklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...