19 Aralık 2016 11:19

İsveç’te devlet uçağıyla safari skandalı

İsveç Savunma Bakanı Hultqvist’in Afrika seyahatinde devletin uçağıyla safariye çıktığı ve tüm masraflarının devlet bütçesinden karşılandığı açıklandı

Paylaş

Sevenska Dagbladet gazetesi, İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist’in Afrika’ya resmi ziyareti sırasında devlete ait uçakla safariye gittiğini kamuoyuna açıkladı. Programda olmayan ve gizlenen safarinin tüm masrafları devlet bütçesinden karşılandı.

Svenska Dagbladet gazetesinde yer alan haberde safari skandalına neden olan olay şu şekilde gelişti.

Bu yılın şubat ayında Bostvana Hükümeti, ülkenin kuruluşunun 50. yıl dönümü kutlamalarına katılması için İsveç Hükümeti’ne davetiye yolladı. 19 Nisan’da İsveç Hükümeti, 30 Eylül günü yapılacak kutlamalara İsveç’i temsilen Savunma Bakanı Peter Hultqvist’in kutlamalara katılacağını bildirdi.

TARİFELİ UÇAK YERİNE MAKAM UÇAĞI

Gezinin planlaması 5 ay önceden yapılmasına rağmen Hultqvist, tarifeli uçakla seyahati gerçekleştirmek yerine hükümetin uçağı Gulfstream 550’yi kullanmayı tercih etti. Uçak 29 Eylül günü 5 Savunma Bakanı görevlisi, 5 uçak mürettebatı ve iki polisle birlikte Stockholm’den Bostvana’nın başkenti Gaborone doğru havalandı.

30 Eylül günü düzenlenen kutlamalara katılan ve Botsvana Cumhurbaşkanı ve iki bakanla görüşmeler yapan Hultqvist,  İsveç’e dönme yerine  yanındaki bürokratlarla birlikte Madikwe’ye geçerek orada iki gün geçirdi. Programda olmayan lüks safari tatili sırasında Hultqvist ve ekibi, kişi başına 2 bin 632 kron ödeyerek lüks otelde kaldılar. Bu süre zarfında tatil yapmalarına rağmen harcırah da aldılar. (Stockholm/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Üç ilde HDP’ye gözaltı operasyonu

SONRAKİ HABER

Nurcan Arslan davası ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...