19 Aralık 2016 11:05

Hükümete gidişatı durdurma çağrısı

İskenderun Emek ve Demokrasi Platformu, bombalı saldırılar, HDP’ye dönük saldırılara dikkat çekerek, hükümete bu gidişatı durdurma çağrısında bulundu

Paylaş

Hatay’da, devam eden OHAL süreci, HDP’ye dönük saldırı ve gözaltı operasyonları, Beşiktaş ve Kayseri’de yaşanan bombalı saldırılar ile Suriye’de devam eden savaşa ilişkin İskenderun Emek ve Demokrasi Platformu tarafından açıklama yapıldı. Platform Sözcüsü Coşkun Selçuk tarafından yapılan açıklamada, yaşanan saldırılarda ortaya çıkan acıların saldırıları lanetleyerek dinmediğinin altı çizildi.

Siyasi iktidarın yapmış olduğu açıklamaların gerginlikleri derinleştirecek boyutta olduğunu vurgulayan Selçuk, Türkiye’nin hızla kaosun içine sürüklendiği uyarısında bulundu.

‘GİDİŞATI DURDURALIM’

Hükümetin henüz 2 yıl önce ‘Çözüm Süreci’ adı altında barışı ve kardeşliği tesis edeceğini iddia ettiğini hatırlatan Selçuk, gelinen süreç için ise AK Parti’nin ‘ya bendensin ya onlardan’ yaklaşımı sergilediğini ifade etti. Bu tehlikeli gidişatı durdurma çağrısında bulunan Selçuk, Meclis’e sunulan yeni Anayasa taslağının da barışa hizmet etmediğini kaydetti.

Selçuk, sözlerinin devamında Suriye’de yaşanan savaşa da dikkat çekti. Selçuk, savaşın sona ermesi için çaba sarf edilmesi gerektiğini belirterek, “Durumdan nasıl kazançlı çıkabilirim üzerinden yapılan hesaplar, savaşı insanlık adına büyük bir trajediye dönüştürmektedir” diye konuştu. 

OHAL’in uzatılması ile ise sorunların çözülmeyeceğini vurgulayan Selçuk, hükümete savaş politikalarından vazgeçme ve sınır komşuları ile barışçıl ve insancıl politikalar izleme çağrısında bulanarak sözlerini noktaladı. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Prof. Dr. Ertan Yılmaz için fakültesinde tören düzenlendi

SONRAKİ HABER

Üç ilde HDP’ye gözaltı operasyonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa