19 Aralık 2016 10:09

‘Ethem Sarısülük davasında mahkeme baskıyla karar verdi’

Ethem Sarısülük’ü öldüren polise verilen cezayı değerlendiren Avukat Kazım Bayraktar, mahkemenin Erdoğan’ın baskısıyla karar verdiğini söyledi.

Paylaş

Ethem Sarısülük'ün öldürülmesiyle ilgili davada mahkeme heyeti sanık polis Ahmet Şahbaz'ı  1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Bu cezayı da 10 bin 100 lira adli para cezasına çevirdi.

Ethem Sarısülük'ün ölümüne neden olan polis Ahmet Şahbaz’a sadece para ceza verilmesini değerlendiren Sarısülük ailesinin avukatı Kazım Bayraktar, Yargıtay’ın davanın esasına dair bir kararı olmamasına rağmen mahkemenin esasa girerek Şahbaz’a para cezası verdiğine dikkat çekti. Bayraktar ayrıca, kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın baskısı sonucu verildiğini iddia etti.

‘POLİS VE ASKERLERE CEZA ALMAMA GARANTİSİ VERİLİYOR’

Evrensel’e konuşan Bayraktar, “Bu ceza değil ödüldür. Şu yaşanan süreçte siyasi iktidar muhaliflere karşı ordu ve yargıyı kullanıyor. Bu kullanımla yargılanan polis ve askerlere ceza almama garantisi veriliyor. İnsan hakları ve halka karşı suç işlenen polis memurları destekleniyor” dedi.

Kararın bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın baskısı sonucu verildiğini iddia eden Bayraktar, “Bu tehdit sonuç aldı. Şimdi savcı beraat istedi ve mahkeme de sadece para cezası verdi” yorumunda bulundu.

‘YARGIYA GÜVENİMİZ YOK’

Daha önce Yargıtayın dava hakkında verdiği kararı hatırlatan Bayraktar, “Yargıtay dava esasıyla ilgili inceleme yapmamıştı, sadece eksik soruşturmadan kararı bozulmuştu. Yargıtay savcısı da verilen hapis cezasını az bulmuştu. Şimdi ise bu mahkeme, Yargıtayın eksik soruşturma yapılmış dediği kararını tamamladı. Ancak  dava esasına dönük yeni bir şey yokken, esasa girerek, Şahbaz'a para cezası verdi. Yaşadığımız kaos sürecinin sonucu. Temyiz edeceğiz ama yargıya artık güvenimiz yok” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

19 Aralık’ın üzerinden 16 yıl geçti ihlaller devam ediyor

SONRAKİ HABER

İHD: Mahpuslara yönelik kötü muamele ve işkence devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...