19 Aralık 2016 08:56

Kayseri Valisi: Gözaltılar artabilir

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, bombalı araç saldırısıyla ilgili 15 kişinin gözaltına alındığını, gözaltıların artabileceğini söyledi.

Paylaş

Kayseri’de 17 Aralık'ta meydana gelen saldırının ardından hastanede tedavi gören yaralı askerlerin yakınları için Büyükşehir Belediyesi tarafından kent merkezinde bir otelin kapatıldığını, halkın da yaralıların ailelerine her türlü desteği verdiğini söyleyen Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, şöyle dedi:

"14 şehidimiz, şu an hastanelerimizde tedavi gören 40 yaralımız var. Toplam 55 yaralımız vardı, bunlardan 15’i taburcu oldu. Yaralılardan 3’ünün durumu ağır. Yaralılarımızın kentimize gelen yakınlarıyla alakalı da bütün önlemler alındı. Bu anlamda ben Kayserililere teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyemiz bir oteli kapatmıştı ama , vatandaşlardan, ‘Her şeyleriyle hizmetlerindeyiz' diye ilanlar, müracaatlar geldi. Vatandaşlarımız yemeklerini veriyor, ilgileniliyor. Herhangi bir problemimiz söz konusu değil. Yaralılarımızın da tedavileri sürüyor." 

OLAYLA İLGİLİ GÖZALTILAR ARTABİLİR 

Patlama ardından polisin gözaltına aldığı 15 kişi sayısının artabileceğini veya azalabileceğini dile getiren Vali Kamçı, şöyle konuştu: 

"Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 15 kişi gözaltında şu anda. Onlarla ilgili çalışmalar sürüyor. Teröristin kimliği belli. Otobüs şoförü de, başkaları da gözaltına alınabilir. Gözaltına alınmalar normaldir. Gözaltına alınan herkes suçludur diye bir şey yok. Bu işi yapan 15 kişi değildir herhalde, 2-3 kişidir herhalde. O nedenle gözaltına alınmalar da devam edebilir. Daha başkaları da çıkabilir. Gözaltına alınanlardan olayla hiç alakası olmayanlar da olabilir. Buna benim bir şey demem mümkün değil. Buna adli makamlar karar verecektir. Sosyal medyadan patlamayla ilgili canlı yayın yapanlarla alakalı da gerekli işlemler yapılıyor. Hiç kimse böyle bir hainliği övemez arkadaşlar. Vatan hainliğini öven, takdir eden, onu iyi şekilde göstermeye çalışan da vatan hainlerinden birisidir demektir. Bununla ilgili de gerekli işlemler yapılır. Hiç kimseye müsamaha etmemiz mümkün değildir. Bu vatanımızın birliği, bütünlüğü için gerekli neyse o yapılacaktır."

‘BOMBANIN TÜRÜ ANKARA’DA BELİRLENECEK’

Patlamada kullanılan bombanın türü ve nasıl yapıldığı, içeriği konusunda, Kayseri Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesinin olay yerinden aldığı örnekler ve deliller, Ankara’daki Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarına gönderildi. Buradan çıkacak sonuç, olayın aydınlatılması için soruşturmayı yürüten Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilecek. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

OHAL'de hapishanelere yılbaşı postası

SONRAKİ HABER

Anayasa Mahkemesi KHK’leri denetlemekle yükümlüdür

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...