18 Aralık 2016 13:31

Hecinler halkı çöp istemiyor

Düzce Belediyesi’nin Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin mahkeme kararına rağmen kullanılmak istenmesine halk tepki gösterdi.

Paylaş

Aykut Oğuzcan KILIÇ
Düzce

Hecinler-Esençam mevkiine yapılan çöp depolama alanı ile ilgili ÇED raporuna karşı açılan idari davayı  Hacinler köylüleri kazanılmıştı. Belediyenin, Danıştay’a yaptığı itiraz da kabul edilmemiş ve konu kapanmıştı. Köylüler daha önce tesisin kullanılmasını engellemek için direniş çadırı kurmuş, mahkemenin sonuçlanmasının ardından belediyenin alanın kullanılmayacağına dair söz vermesi üzerine çadırı kaldırmıştı. 

Ancak belediye, 4 Kasım’da aldığı yeni ÇED raporuyla alanı tekrar kullanmak istedi. Köylüler, ÇED raporunun İSKİ’nin su havzaları yönetmeliğini değiştirtmesi üzerine alındığı öğrenildi. Ancak köylüler alınan yeni ÇED raporuna da dava açtı. 

4 KİŞİ YARALANADI

Belediye Çamköy civarına yeni bir çöp depolama alanı yapacağını söyledi. Bunun için geçecek 8 ay sürede Hecinler mevkiindeki çöplüğü kullanmak istedi.Geçtiğimiz hafta belediye araçları tesise çöp dökmek için gelince karşılarında köylüleri buldu. Köylüler izin vermek istemeyince araçlar köylülerin üzerine sürüldü ve 4 kişi yaralandı. Bu olayların ardından Vali Zülkif Dağlı arabulucu olarak köylülerle görüşmek istedi. Köylüler seçtiği temsilcileri görüşmeye yolladı. Görüşmede vali, belediyenin 8 ay müsaade talebini dillendirirken köylüler teklifi yine kabul etmedi. 

Olaylar hakkında bilgi aldığımız Fatih Tok, belediye araçlarının geldiği gün muhtarın kendisini aradığını ve kısa bir sürede organize olup araçların geçişine izin vermediklerini söyledi. Tok, “ Araçlarla insanları yaralayıp sürükleyenler ise bölgedeki taş ocağı şantiyesine doğru kaçmış” dedi.  Fatih Tok, tesis kullanıldığında köy halkının buradaki kokudan çok rahatsız olduğunu söyledi. Köylüler, “Kararlıyız yaşam alanımızı savunmaya devam edeceğiz” dedi. 

Geçtiğimiz nisan ayında görüntü almak için tesislere giren muhabirlerimiz zehirlenme tehlikesi geçirmişti.

ÖNCEKİ HABER

Engelliler, 'Engelliler Gecesi'ne kucakta taşındı

SONRAKİ HABER

Dünya Kulüpler Şampiyonu Real Madrid oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...