18 Aralık 2016 10:11

Cemil Çiçek: Hâlâ bizi kurtaracak tek adamlar arıyoruz

Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek: ‘Bu ülke, siyaseten ve dinen kandırılmışlar ülkesi. Dinen kandırıldığını gördük’ dedi.

Paylaş

Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye'nin içinde bulunduğu duruma ilişkin değerlendirmelerde bulunurken AKP ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a da göndermeler yaptı. "Bu ülke, siyaseten ve dinen kandırılmışlar ülkesi. Dinen kandırıldığını gördük" diyen Çiçek, "Dünyadaki sıkıntılarımızdan kurtulmak için de bir kahraman bekliyoruz. Halbuki demokrasi, doğru kurallarla vasat zekâlı insanların işlettiği bir sistemdir. Ülke meselelerine hep şahıslaştırarak çözüm aramaya çalışıyoruz. Bu kadar savaş görmüş, sıkıntı çekmiş ve rejim değiştirmişiz. 150 sene sonra hâlâ iki cihanda bizi kurtaracak tek adamlar arıyoruz" ifadesini kullandı.

2011’deki anayasa değişikliği çalışmalarına başkanlık etmiş olan Çiçek, AKP ve MHP’nin üzerinde uzlaştığı cumhurbaşkanlığı sistemi önerisine ilişkin olarak, "Mevcut teklifle ilgili alternatif önerilerin getirilmesi faydalı olur. Özellikle yargının yönetimi ile ilgili olarak. Bunun yanında Siyasi Partiler Yasası’na da ihtiyaç var. Sağdan sola tüm partiler tek tip elbise giyiyor. Milletvekilinin kişiliğini ortadan kaldıran faşist bir model, katı bir disiplin var" görüşünü dile getirdi.

Habertürk'ten Kübra Par'ın sorularını yanıtlayan Cemil Çiçek"Yeni anayasa teklifinde 'Şunu eksik görüyorum' dediğiniz bir şey var mı?" sorusuna, "Bunları söylerim, fakat korkarım muhalefet benim üzerimden partimi vurmaya çalışır. Sayın Başbakan fikrimi sordu; nerede, ne olması gerektiğini söyledim. Yargı dışında çeşitli şeyler gözden geçirilebilir" yanıtını verdi.

RÖPORTAJIN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN
 

ÖNCEKİ HABER

Galatasaray Odebank'ta oyun kurucu arayışları

SONRAKİ HABER

BM Güvenlik konseyi Halep’e gözlemci göndermeyi oylayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...