16 Aralık 2016 18:03

Didim'de HDP'ye operasyon: 9 gözaltı

Aydın’ın Didim ilçesinde HDP üyesi 9 kişi gözaltına alındı. 

Paylaş

Sabah erken saatlerde evleri basılarak gözaltına alınan İlçe Yönetim Kurulu üyesi Abdülcelil Yılmaz, üyeler Kemal Süvarioğulları, Ahmet Polat, Yasemin Turan, Faruk Yılmaz, Yunus Emre Erkol, Saliha Akdemir Sönmez ve Ruhat Keserci ilçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldükleri bilgisi edinildi. Evi basılarak aranan İl Eş Başkanı Tamiş (Pınar) Akpınar’ın evde bulunmadığı öğrenildi. Parti çalışmalarıyla ilgili Kuşadası’nda bulunanan Akpınar’ın burada gözaltına alınarak Didim Emniyetine getirildiği bildirildi.

HDP İl Yönetim Kurulu üyesi Ayfer Demirel konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. 7 Haziran seçimlerinden sonra partilerine karşı saldırıların yoğunlaştırıldığını dikkat çeken Demirel, OHAL ile birlikte saldırıların linçe dönüştürüldüğünü belirtti.

“Gözaltına alınan İl Eş Başkanımız, İlçe Yöneticimiz ve üyelerimizin ne ile suçlandıklarını bile bilmiyoruz. Sosyal medya paylaşımlarından bile insanlara suç isnat edilebiliyor” diyen Demirel: “Sabah erken saatlerde hukuksuzca evleri basılarak gözaltına alınıyorlar. Aileler, eşlerinin, çocuklarının ne ile suçlandıklarını bile öğrenemiyorlar. Demokrasi güçleri ve partimiz ile siyaseten başa çıkamayanlar, OHAL’e, hukuksuzluğa sığınıyorlar. Ülkeyi tek adam rejimine götürmenin önünde en büyük engel olarak partimizi gördükleri için hukuksuzca partimize saldırıyorlar. OHAL’i kullanarak gözaltı ve tutuklamalarla susturmaya, sindirmeye çalışıyorlar. Gözaltına da alınsak, zindana da atılsak, barışı, demokrasiyi savunmaktan ve mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Gözaltına alınan Ruhat Keserci’nin Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifade işlemlerinin ardından salıverildiği öğrenildi. (Didim/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

MHP’den başkanlık sistemi savunması

SONRAKİ HABER

‘Canavarın çağrısı’ Goya Ödüllerinde 12 dalda aday

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...