16 Aralık 2016 13:57

TBMM’de bütçe görüşmeleri sona eriyor

TBMM Genel Kurulu’nda, 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı’nın üzerinde son görüşmeler yapılıyor.

Paylaş

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman Başkanlığı’nda, 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı’nın son görüşmelerini yapmak üzere toplandı.

Bütçenin tümü üzerinde AKP Grup adına Grup Başkanvekili Bülent Turan konuştu.

Turan, bütçenin, bir iktidarın yöneticilik başarısını ölçtüğüne dikkat çekerek, “Bütçe adeta bir güvenoyudur” dedi.

Turan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Evet, bütçe demokrasinin özüdür. Bütçe, hesap verebilirliktir. Ama bunun yanında bütçe milletimizin bize teslim ettiği bir emanettir. Biz bütçeyi sadece demokrasinin bir unsuru olarak değil aynı zamanda bir emanet, milletin hakkına sahip çıkmak olarak görüyoruz.Bu, büyük bir sorumluluktur.Kars’ta dağın başında koyun otlatan çobanın da İstanbul’da bir bankacının da bu bütçede hakkı var.Tüyü bitmemiş yetimin hakkı söz konusu.Bu yüzden bütçelerimizi yaparken kılı kırk yarmak zorundayız.Mali disiplini en üst düzeyde gözetiyoruz.

Demokrat Parti 10 yıl, Adalet Partisi 6 yıl,Anavatan Partisi 7 yıl aralıksız bütçe yaptı. Milletimizin bu kadar güven duyduğu bir partinin üyesi olduğum için de kendimi şanslı addediyorum.15 yıl bize bütçe yaptıran milletimize, her kademedeki teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum.Allah bize bu milletle beraber yürüdükçe daha nice 15 yıllar bütçe yapmayı nasip etsin.

Peki, sanıyor musunuz ki CHP’nin tek gündemi FETÖ militanları?Değil! Bir diğer gündemi de terörden tutuklanan vekiller. Marjinal sol örgütlerin Kartal’da bir mitingi oldu.En önde saf tutanlar yine CHP’li vekillerdi. Bugün artık CHP diye bir partiden söz etmek güç.Ortada HDP’nin kötü bir kopyası var. ‘CHP, HDP’nin demosu oldu’ dediğimizde bizi kızanlar Kartal’daki miting günü bir kez daha bizi haklı çıkardı.93 yıllık bir partinin sonu, Kartal’da marjinal örgütlerle ortak miting olmamalıydı.CHP’yi, kantin solcusu bir parti haline dönüştürdünüz.CHP’yi, marjinal sol örgütlerin arka bahçesine çevirdiniz.CHP’nin yeri Kartal değil Yenikapı olmalıydı.Merak ediyoruz acaba CHP’li vekiller de terörist marşlarıyla halay çekip, teröristbaşı lehine sloganlar attılar mı?Bakın içinizde bundan rahatsız olanlar var.FETÖ’yle yakınlaşmanızdan,HDP’yle yakınlaşmanızdan rahatsız olanlar var.Partide kimlik diye bir şey bırakmadınız.” (ANKA)


 


Haber Etiketleri
 

ÖNCEKİ HABER

Cunard, güvenlik nedeniyle Türkiye’ye uğramayacak

SONRAKİ HABER

YÖK’ten seviye tespit sınavlarında değişiklik açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa