16 Aralık 2016 11:40

İktidar yanlısı basından BirGün’e tehdit

Erdoğan'ın damadının şirketine 36 milyon dolar aktarılmasını manşetine taşıyan BirGün, iktidar medyasının hedefi oldu.

Paylaş

Tayyip Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar’ın teknik müdür olduğu Baykar Makina’ya 6 adet İHA için 36 milyon 77 bin dolar ödendiği iddialarının Savunma Bakanı Fikri Işık tarafından doğrulanmasını “Savaş, Yoksulları ‘Şehit’, Onları Milyoner Yapıyor” başlığıyla manşetine taşıyan BirGün gazetesi, iktidar yanlısı basının hedefi oldu.

‘Erdoğan’a duyduğu aşkla’ bilinen Ethem Sancak’ın sahibi olduğu Es Medya bünyesindeki Kanal 24 televizyonunda hafta için her sabah yayınlanan “Günün Manşeti” programında, savcılar “vakit geçirilmeden” BirGün’ü kapatmaya çağrıldı. Uzunca bir süredir bir nevi “ön savcı” görevini üstlenen program sunucuları Ersoy Dede ve Hikmet Genç, hemen her gün muhalif olsun olmasın “milli ve yerli duruşa aykırı haber ya da köşe yazıları yazanları” hedef gösteriyor, “Buradan savcılara ihbarda bulunuyoruz, derhal harekete geçmeliler” çağrısını alan savcılar da hedef gösterilen kişilerle ilgili işlem başlatıyor. Bu uyumlu “gazeteci-savcı iş birliği”nin son örneği dün tutuklanan Hüsnü Mahalli olmuştu.

İşin ilginç yanı, Baykar Makina’ya Fırat Kalkanı Operasyonu için ürettiği 6 İHA için 36 milyon 77 bin dolar aktarıldığı haberi yalanlanmadı. Tersine “Kumandası teröristlerle iş birliği yapanlarda olan yabancı İHA’lara para vermek yerine tabii ki kendi ürettiğimiz milli yerli İHA’ya vereceğiz” sözleriyle savunuldu.

İkili programda, “AKP Hükümetinin antiemperyal duruşunu kamu spotu gibi aynı cümlelerle sık sık tekrarladı. Buna karşılık sol-sosyalist değerlerin alaycı cümlelerle itibarsızlaştırıldığı, argo kelimelerin havada uçuştuğu “analizler”in alt metninde ise haberin görselinde (savaşın zenginleştirdiği) Selçuk Bayraktar ve Sümeyye Erdoğan fotoğrafının kullanılması vardı. Yani ikiliyi asıl kızdıran şey, “solcuların” milli yerli sermayenin güçlendirilmesine olan düşmanlığı değil; Erdoğan’ın kızı ve damadının görüntülerinin kullanılmasıydı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Faili belli davanın peşini bırakmayacağız!’

SONRAKİ HABER

'13 bin 170 araştırma görevlisi doktoralı işsiz adayı oldu'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...