16 Aralık 2016 09:38

’Neden İzmir'de patlama olmuyor’ paylaşımına suç duyurusu

İzmir Barosu, 10 Aralık'taki bombalı saldırı sonrası 'Neden İzmir'de patlama olmuyor' diyen sosyal medya kullanıcısı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Paylaş

İzmir Barosu, 10 Aralık’ta İstanbul’daki bombalı saldırı sonrası sosyal medya üzerinden “Neden İzmir’de patlama olmuyor”, “Yoksa gavur gavura rahat rahat yaşıyorlar mı?” şeklinde paylaşımlarda bulunan E.Ş. hakkında suç duyurusunda bulundu.

İzmir Barosu’nun suç duyurusu dilekçesinde,  adı geçen kişinin yaptığı paylaşımın TCK’nin 216. maddesinde ifade edilen “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçunun unsurlarını oluşturduğu ifade edildi.

Şüphelinin ifadelerinin açıkça şiddet içerdiği belirtilen dilekçede, “Düşünce özgürlüğünün demokratik toplumlardaki mutlak sınırı ‘şiddet’tir. Bu ifadeler aynı zamanda kamu barışı açısından açık ve yakın bir tehlike oluşturmakta, şiddete doğrudan hedef gösterme amacı ve sonucu taşımaktadır” denilerek hakkında soruşturma yürütülmesi ve kamu davası açılması talep edildi.
 
İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Anadolu’da patlayan her bomba, katledilen her insan için ayrımsız acı duyan bir kentin insanlarına yönelik ayrımcılık kokan bu paylaşımın kendilerini yaraladığını belirtti. Özcan, Avukatlık Kanunu’nun barolara yüklediği “hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak ve korumak” hükmü gereğince İzmirliler adına şikâyetçi olma gerekliliği doğduğunu belirtti. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

HDP Kayseri il binasına saldırı

SONRAKİ HABER

Hesap bilgileri çalınan Yahoo kullanıcıları ne yapmalı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...