16 Aralık 2016 04:42

Jimnastikte cinsel istismar: 20 yılda 368 şikayet

ABD'de son 20 yılda en az 368 jimnastikçinin cinsel istismara uğradığına dair şikayette bulunduğu ortaya çıktı.

Paylaş

ABD’de Indianapolis Star ve USA Today’ın ortak araştırmasına göre son 20 yılda en az 368 jimnastikçi cinsel istismara uğradığı şikayetinde bulundu.

Polis kayıtları ve mahkeme belgeleri üzerinde 9 aylık bir çalışma sonucu ortaya çıkarılan yüzlerce dosyada, 115 antrenör ve jimnastikçilerle birlikte çalışan diğer yetişkinlerin ismi yer aldı. Mağdurların neredeyse tamamının kız çocuğu olduğu, istismarcı antrenörlerin suçlanmalarının ardından iş bulmaya devam edebildiği bildirildi.

Champion Women avukatlık firmasının başında bulunan ve aynı zamanda eski Olimpik Yüzücü olan Nancy Hogshead-Makar, “Antrenörler için sürekli iş bulmak çok kolay. Cinsel istismar, mağdurların bu konu hakkında konuşmaktan utanması ve sessiz kalmasından güç buluyor. İstismarcı antrenörler de bu yüzden iş bulmaya devam edebiliyor. Hiç kimse bir atletle uygunsuz ilişkide bulunan antrenör hakkında konuşmuyor o da sessizce başka bir yere gidip orada iş bulabiliyor” dedi.

Araştırmada, işten atılan, istifaya zorlanan ya da tutuklanan istismarcı koçlar da yer alıyor.

ABD Jimnastik Federasyonu’ndan yapılan açıklamada “Herhangi bir atletin jimnastik kariyeri sırasında zarar görmesi bizi üzer. ABD Jimnastik Federasyonu için hiçbir şey atletleri korumaktan daha önemli değildir bu da sürekli uyanık olmayı gerektirir” denildi.

Eylül ayında ABD Jimnastik takımının eski takım doktoru Larry Nassar, 2 eski jimnastikçiye cinsel saldırı gerçekleştirmekle suçlanmıştı. Nassar, görevinden ve Michigan State Üniversitesi’ndeki işinden uzaklaştırılmıştı. (SPOR SERVİSİ)

Mithat Fabian Sözmen: Andy ve 'Kes'

ÖNCEKİ HABER

Economist: Son saldırı Erdoğan'a yardımcı olacak

SONRAKİ HABER

Fatih'te otel yangını

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...