16 Aralık 2016 00:09

'Emoji çevirmeni' aranıyor

Gündelik hayatın parçası haline gelen emojiler mesleğe dönüştü. Bir çevirmenlik firması emoji çevirmeni aradığını duyurdu.

Paylaş

Gazeteduvar'ın haberine göre, gündelik hayatımızın bir parçası haline gelen ’emoji’ler mesleğe dönüştü. Bir çevirmenlik firması emoji çevirmeni arıyor! Aranan özellikler arasında ise “bu yeni dili akıcı olarak kullanmak” yer alıyor.
Londra merkezli Today Translation şirketi "dünyanın en hızlı gelişen dili" olarak tabir edilen "emoji"ler için çalışmalara başladıklarını duyurdu. İlk aşamada emojilerin kullanım alanlarını iyi bilen çevirmenlere ihtiyaç duyuluyor. Bu alanda çalışmayı düşünenlerin aylık olarak emoji trendlerini takip etmesi, gelişmeleri gözlemlemesi ve kafa karışıklığı yaşanan ifadeleri belirlemesi gerekiyor. Bunun yanında kültürel farklılıklara göre değişen kullanımların da raporlanması isteniyor.

BBC’ye konuşan Jurga Zilinskiene,  yakın zamanda yaptıkları bir iş sayesinde bu alanda çevirmen ihtiyacı olduğunu fark ettiklerini dile getirdi. Gitgide daha çok kullanılan  emojilerin farklı anlamlarını net bir şekilde belirlemek için bu alana yönelme kararı almışlar. Bu vesileyle yeni bir iş kolu da doğmuş oldu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'İstemeden' gönderilen mesajlar silinebilecek!

SONRAKİ HABER

Küba'dan Çek Cumhuriyeti'ne 'rom' teklifi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...