15 Aralık 2016 18:31

Barış Yarkadaş: Hüsnü Mahalli'ye adeta suç arandı

CHP İstanbul Milletvekili - Medya Komisyonu Üyesi Barış Yarkadaş, Gazeteci - Yazar Hüsnü Mahalli'nin tutuklanmasına tepki gösterdi.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Gazeteci Mahalli'nin tutuklanmasının ardından, Çağlayan Adliyesi'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yarkadaş şöyle konuştu:

"Hüsnü Mahalli soruşturması tam bir hukuk garabeti... Savcılık soruşturmayı 301'den açıyor. Dosyada Adalet Bakanı'nın izninin olmadığı ortaya çıkınca, bu kez madde değiştirildi. 

SUÇ İSNATLARI DEĞİŞTİ

Savcının, 301'i iptal ettiğini; TCK 299 ve 125'ten tutuklama istediğini belirten Yarkadaş “Akıl alır gibi değil... Hukukçular bilirler; her iki maddeden de tutuklama işlemi gerçekleşmiyor. Savcı buna rağmen tutuklama talep ediyor. 

Dosyada gizlilik kararı olmadığı halde; 40 saattir gizlilik kararı varmış gibi davranılıyor. Mahalli'ye bu sırada suç aranıyor” dedi. 

BAŞKALARININ SÖZLERİNDEN SUÇLANDI

Mahalli'nin çeşitli yayınlardan aktardığı ve kaynak gösterdiği alıntıların; bir suçmuş gibi Mahhalli’ye atfedildiğini belirten yarkadaş: “Hüsnü Mahalli'nin tutuklanması, tüm aydın, yazar ve gazetecilere yönelik hukuksuzluklarla dolu bir uygulama ve gözdağıdır” diye konuştu.

RAPORLAR DİKKATE ALINMADI

Hüsnü Mahalli’nin, soruşturma safhasında, tüm suçlamaları reddetiğini ve sağlık sorunlarına ilişkin raporları adli makamlara sunduğunu dile getiren Yarkadaş şunları söyledi: “Gazeteci Mahalli, MS, Trans Mien ve Nöromar hastasıdır. Tedavi süreci aksatıldığı takdirde, felç riskiyle karşı karşıya kalacaktır.

Adli makamlar, kendilerine sunulan üniversite hastanelerinin raporlarını görmezden gelmiş, tutuklama kararı vermiştir.”

SUÇ ARANDI

Mahalli'ye geçen süre zarfında adeta suç arandığını ve tutuklanması için çaba sarfedildiğini ifade eden yarkadaş: “Bu arada, hakim karar açıklamak için ara verdiğinde, İHH yöneticisi olduğu bilinen bir şahıs, Mahalli'nin tutuklandığını hakimden önce Twitter'da açıkladı. Hem de hakaret ederek. Bu tweet, iktidarın Ortadoğu'daki yenilgisini örtmek ve gerçeklerin dile getirilmesini engellemek için Mahalli'nin tutuklandığını gösteriyor. İktidarın yandaşlarınca hedef haline getirilen Mahalli cezaevine konularak, yandaşların ağzına bir parmak bal çalınıyor. Mahalli'nin AKP'nin Ortadoğu'daki gizli pazarlıklarını deşifre etmesinin önüne geçilmek isteniyor. Tutuklamanın özeti budur. Hüsnü Mahalli derhal serbest bırakılmalıdır" dedi. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Bizi gece soğuktan öldürecek misiniz?’

SONRAKİ HABER

Real Madrid, Dünya Kulüpler Kupası'nda finale yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...