15 Aralık 2016 13:43

!f İstanbul ‘Ay Işığı’ ile açılıyor

16. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin açılışında eleştirmenlerce yılın en iyi filmi olarak gösterilen, Moonlight, ilk kez gösterilecek.

Paylaş

16. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin açılış filmi açıklandı. Eleştirmenlerce yılın en iyi filmi olarak gösterilen, Hollywood Reporter’ın da, “Kimliği yüzünden dışlanmış, dünyada yalnız bırakılmış herkesin yüreğini titretecek,” sözleriyle övdüğü Barry Jenkins filmi Moonlight (Ay Işığı), Türkiye’de ilk kez !f İstanbul’un açılış gecesinde gösterilecek.

Variety‘nin, 2016’nın en dikkat çeken yönetmenler listesinde işaret ettiği Barry Jenkins’in ustalık eseri sayılan filmi en son, Los Angeles Film Eleştirmenleri Birliği’nce “yılın filmi” seçilmiş, Gotham Bağımsız Film Ödülleri’nde “En İyi Film”, “En İyi Senaryo” ödüllerinin yanı sıra ve oyuncu ekibine de Jüri Özel Ödülü’nü kazandırmış, Altın Küre Ödülleri’nde de 6 daldaki adaylığıyla parlayarak Oscar yarışının en güçlü adaylarından birine dönüşmüştü.

Brother/Sister üçlemesiyle tanınan, modern tiyatronun en parlak ve ödüllü oyun yazarlarından Tarell Alvin McCraney’nin hayatından otobiyografik izler taşıyan In Moonlight Black Boys Look Blue adlı oyunundan uyarlanan Ay Işığı, üç farklı zamanda geçiyor ve bir çocuğun büyüme ve kendini keşfetme hikâyesini konu alıyor.

Trevante Rhodes, Ashton Sanders, Alex R. Hibbert, Naomie Harris, André Holland, Mahershala Ali, Jharrel Jerome, Jaden Piner ve Janelle Monáe’den oluşan oyuncu kadrosuyla eleştirmenlerin ve seyircinin dikkatini çeken yapım, James Laxton’ın görüntü yönetimiyle de belleklerde yer ediniyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kıbrıslı Türk ve Rumlar barış için yürüdü

SONRAKİ HABER

Somalı aileler Şirvan'daki madenci ailelerini ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...