'Demirtaş'ın bugünkü davası yargıya müdahalenin resmidir'

HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, Demirtaş’ın davası sonrasında yaptığı açıklamada ‘Demirtaş'ın bugünkü davası yargıya müdahalenin resmidir’ dedi.

15 Aralık 2016 13:25
Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, dokunulmazlıkların kaldırıldığı tarih olan 20 Mayıs 2015'te düzenlenen fezleke üzerine açılan davanın duruşması Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Davayı HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder takip etti.

Dava sonrası Meral Danış Beştaş adliye önünde dava ile ilgili açıklamalarda bulundu.

AKP iktidarının, dokunulmazlıkların kaldırılması sürecinde ve sonrasında tümüyle siyasi bir operasyonla HDP’yi kriminalize etme ve Meclis dışına itme çabası içinde olduğunu sürekli ifade ettiklerini belirten Beştaş: “Bugünkü dava ve diğer tüm tutuklu milletvekillerimiz hakkında açılan davaların içeriği düşünce ve ifade özgürlüğü ve siyaset yapma hakkıyla ilgili.

Biz iktidar partisine adliye önünden sesleniyoruz 15 Temmuz’dan sonra hep şu propagandayı yaptılar: Halkın gücüyle darbe başarısızlığa uğramıştır, halkın gücü karşısında hiçbir darbe başarıya ulaşamaz. Evet bu doğru bir tespit ve Eş Genel Başkanımız  tam da bunu söylemiştir. Tüm adil yargılama kuralları ihlal edilerek, milletvekili olduğu halde SEGBİS yoluyla beyanda bulunmak zorunda bırakılıyor. Bugün Eş Genel Başkanımız esasa ilişkin bir beyanda bulunmadı. Çünkü usule ilişkin itirazların değerlendirilmesi beklenecek” dedi.

Adil bir yargılamayla tüm dava dosyalarında beraat kararı verileceğinden şüphe duymadıklarını vurgulayan Beştaş şöyle konuştu: “Bizim yargılanma konusunda bir kaygımız yoktur. Ama yargıya yön verilen bir ortamdaki düşüncelerimizi de ifade ediyoruz.

Dokunulmazlıkları düzenleyen geçici Anayasa maddesi Meclis’ten 20 Mayıs 2015’te geçti. Bugünkü dava konusu fezleke de 20 Mayıs 2015 tarihli. Biz o zaman Meclis’te de ifade ettiğimiz üzere, dokunulmazlıkların kaldırılmasının hazırlığını yapan iktidar partisinin bütün savcılara talimat vererek dosya sayısını artırmak, ‘suç’u büyük göstermek için çaba gösterdiğini söylüyorduk. Bugünkü fezleke de bunun ibret verici bir göstergesidir, yargıya müdahale etmenin resmidir.” (HABER MERKEZİ)

 {{299749}}

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Dört cezaevinde işkence iddiası

SONRAKİ HABER

Tiyatro yazarı Hilal Nesin Fransa’ya yerleşti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...