15 Aralık 2016 11:24

Ordu’da 517 mahalle yolu ulaşıma kapandı

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kentte iki gündür etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 753 mahalleden 517'sinde yolun ulaşıma kapandığını söyledi.

Paylaş

Ordu Valisi İrfan İrfan Balkanlıoğlu, kentte iki gündür kar yağışı nedeniyle buzlanma, ulaşım, enerji, haberleşme ve eğitim-öğretim hizmetlerinde aksamalar olduğunu belirtti.

Bu sabah itibariyle yükseklerde kar kalınlığının 1 metreyi bulduğunu, 19 ilçedeki kar kalınlığı ortalamasının ise 63 santim olduğunu vurgulayan Vali Balkanlıoğlu 753 mahalleden 517'sinde yolun ulaşıma kapandığını söyledi.

Karla mücadele ekiplerinin kapanan 292 mahalle yolunu ulaşıma tekrar açtığını, 225 kapalı mahalle yolunda ekiplerin karla mücadele çalışmasının sürdüğünü belirten Vali Balkanlıoğlu, "Kar yağışı nedeniyle il genelinde 62 elektrik trafosunda arıza meydana geldi. Bu arıza nedeniyle 49 mahallede elektrik kesintisi meydana geldi. Bu arızaları gidermek için YEDAŞ ekipleri yoğun şekilde çalışıyor. Ayrıca, 5 mahallemizde ise elektrik kesintisine bağlı olarak haberleşme hizmeti sağlanamıyor" dedi.

Öte yandan Aybastı İlçesi'ne bağlı Perşembe yaylasındaki göletin üzeride buz tuttu. Yaylada kartpostallık manzara oluştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kremlin: Putin-Erdoğan-Ruhani görüşmesi planlanmıyor

SONRAKİ HABER

Liseli kısa filmciler Gio’yu konuşacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...