15 Aralık 2016 10:24

'Yerel yönetimler mülteciler için harekete geçmeli'

Konak Mülteci Meclisi, mültecilerin yaşadıkları sorunlar karşısında yerel yönetimlerin harekete geçirilmesi için çalışacak.

Paylaş

İlk genel kurulunu yapan Konak Mülteci Meclisi, mültecilerin yaşadıkları sorunlar karşısında yerel yönetimlerin daha çok harekete geçirilmesi için çalışma yapma kararı aldı.

Aralarında mültecilerle ilgili çalışma yapan derneklerin, sendikaların, odaların da olduğu 60'ya yakın bileşeni olan Türkiye'nin kurulmuş ilk mülteci meclisi olan, Konak Kent Konseyi Mülteci Meclisi 1. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Konsey binasında gerçekleşen genel kurula Suriyeli mülteciler de katılırken, genel kurul sunumlarla başladı. 

Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Konak Kent Konseyi Genel Başkanı Hamit Mumcu, ülkenin zor şartlardan geçtiğini ve bu şartlardan mültecilerin de fazlasıyla etkilendiğini ifade ederek "Mültecilerin yaşadıkları sorunlarla ilgili merkezi iktidar kadar, yerel yönetimlere de görev düşüyor. Hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız. Bu noktada ülkenin ilk Mülteci Meclisinin Konak Kent Konseyi bünyesinde kurulmasının gururunu taşıyoruz. Mülteci Meclisi'miz, Süt Kuzusu Projesi'nden mülteci çocuklarından da faydalanmasını sağlamakla önemli bir adım attı" dedi.

'MÜLTECİLERLE BİRLİKTE KARARLAR ALDIK'

Daha sonra konuşan Mülteci Meclisi Başkanı Mete Hüsünbeyi de mülteciliğin bir lutüf değil hak olduğunu hatırlatarak şunları söyledi "Bu hakkın yerine gelmesi için çalışmalar yapılması lazım. Uluslararası sözleşmelerin uygulanarak mülteci statüsü sağlanmalıdır.

Çalışmalarımızı mültecilerin yaşadıkları bölgelerde yapmaya çalıştık. Mülteciler adına değil onlarla birlikte karar verdik. Onlar bizim yol arkadaşımız. Bunun bilinci ile hareket ettik. Şimdiye kadar bir çok çalışmamız oldu ancak bundan sonra çalışmalarımızı tüm oluşumlarımızla iş birliği halinde daha üretken çalışmalarda bulunacağız". 

ÇALIŞMA ÖNERİLERİ SUNULDU

Daha sonra yapılan konuşmalarda, mülteci işçilerin çalışma yaşamına dair bir altü grup oluşturulması, mültecilerle ilgili çalışma yapan kurumlarla daha çok iş birliği içinde olunması, mülteci çocukların sportif faaliyetlere katılması için çalışma yapılmasına, mültecilerin yoğun olarak yaşadığı mahallelerin muhtarlarının da sürece dahil edilmesine önerileri sunuldu. Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde Mülteci Der Yönetim Kurulu Üyesi Mete Hüsünbeyi oy birliği ile yeniden başkan seçildi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDK İzmir yürütmesi: OHAL derhal kaldırılsın

SONRAKİ HABER

İzmir Barosu: Derhal kış saati uygulamasına geçilmelidir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...