15 Aralık 2016 10:09

Yumurtalık’ta Alevi köylerine IŞİD uyarısı

Adana Alevi Platformu, IŞİD'in Yumurtalık ilçesinde Alevi köylerine yönelik istihbarat topladığı iddialarını gündeme taşıdı.

Paylaş

Adana Alevi Platformu, Alevi Birlikleri Federasyonu (ABF) Örgütlenme Genel Sekreteri Zeynel Odabaş'ın gözaltına alınmasını protesto etmek için basın açıklaması yaptı.  Alevileri katliamla tehdit eden Muş Alparslan Üniversitesi'nde görevli akademisyen Abdülkadir Şen hakkında soruşturma açılmamasına ve Adana’nın Yumurtalık ilçesine yönelik katliam istihbaratına dair de açıklamalarda bulunuldu.

YENİ MARAŞLARA İZİN VERMEYECEĞİZ

Adana’nın Yumurtalık ilçesine bağlı köylere yönelik IŞİD’in istihbarat topladığı yönündeki jandarma istihbaratının köy muhtarları ile paylaşılması ile ilgili konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Adana Şube Başkanı Şükrü Şahin, buna benzer bilgilerin bir süredir ülkenin farklı yerlerinden geldiğini belirterek en yetkili ağızlardan Türkiye’de mezhep savaşları çıkacağına dair söylemler çıkmasının tehlikesine dikkat çekti. Aleviler olarak yeni Maraş katliamlarının yaşanmasına izin vermeyeceklerini ifade eden Şahin, faillerin bir an önce yakalanmasını istedi.

HALEP’TE KAYBEDENLER TÜRKİYE’DE CEPHE AÇMAYA ÇALIŞIYOR

Halep’te kaybedenlerin Türkiye’de yeni cepheler açmaya çalışacağını dile getiren Şahin, barış istedikleri için kamu emekçilerinin ihraç edildiğini belirterek Abdulkadir Şen’in sözlerine savcılıklar tarafından soruşturma dahi açılmamasını eleştirdi. Zeynel Odabaş’ın gözaltına alınması ile ilgili konuşan Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Şube Başkanı Murtaza Moroğlu, barış isteyen herkesin terörist diye gözaltına alınmasının insanlık ayıbı olduğunu söyledi.

ALEVİ KÖYLERİ UYARILDI, ŞÜPHELİLER BİLİNMİYOR

Adana’nın Yumurtalık ilçesine bağlı Arap Alevi vatandaşların yaşadığı Ayvalık, Deveciuşağı, Hamzalı, Kaldırım, Kızıldam, Narlıören, Asmalı, Demirtaş, Gölovası, Kesmeburun, Kuzupınarı, Sugözü mahallelerine yönelik IŞİD tarafından istihbarat ve keşif faaliyetleri yapıldığı basına yansımıştı. Ancak istihbarat toplayan şüphelilerin kimler olduğu bilinmiyor. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Süper Lig'de 15. haftanın hakemleri açıklandı

SONRAKİ HABER

Nöbetçi Genel Yayın Yönetmeni 5 kişinin davası ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa