14 Aralık 2016 22:50

Aleviler cemevinde nöbete başladı

ABF Genel Örgütlenme Sekreteri Zeynel Odabaş'ın gözaltına alınmasına karşı Sultangazi Pirsultan Abdal Cemevi'nde nöbet başladı.

Paylaş

ABF, AKD, PSAKD ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı; ABF Genel Örgütlenme Sekreteri ve Sultangazi Pirsultan Abdal Cemevi Başkanı Zeynel Odabaş'ın gözaltına alınmasına tepki göstererek, Sultangazi Pirsultan Abdal Cemevi'nde nöbet başlattı.

Alevi kurumları önceki gün gözaltına alınan ABF Genel Örgütlenme Sekreteri ve Sultangazi Pirsultan Abdal Cemevi Başkanı Zeynel Odabaş'ın gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Kültür Dernekleri, Pirsultan Abdal Kültür Derneği ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı tarafından yapılan açıklamada, “Zeynel Odabaş serbest bırakılana kadar Sultangazi Pirsultan Cemevi'nde nöbet tutmaya başlıyoruz” ifadelerine yer verildi. Alevi kurumları tarafından yapılan açıklamada, “Bilindiği gibi Genel Örgütlenme Sekreterimiz ve AKD Pirsultan Abdal Cemevi Başkanımız Zeynel Odabaş hukuksuz bir şekilde gözaltına alınmıştır. Zeynel Odabaş nezdinde Alevilere verilmek istenen gözdağının farkındayız ve bunun bizi asla yıldıramayacağını ilan ediyoruz. Bugünden itibaren Zeynel canımız serbest bırakılana kadar Sultangazi Pirsultan Abdal Cemevi'nde nöbet tutmaya başlıyoruz. Tüm Alevi Kurumlarımızı ve Alevi kamuoyunu nöbetimize destek olmaya çağırıyoruz” denildi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

‘Halk, Erdoğan’ın iktidar hırsını pahalıya ödeyecek’

SONRAKİ HABER

Esad: Suriyelilerin savaştan sonra geri döneceğine eminim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...