TFF’den skandal: ‘Sehven’ 1 puan
Aras 12 Martspor, kırmızı kart görmesine rağmen 11 kişi devam ettiği maçın son dakikasında skoru eşitledi. Hakem raporu ise skandalı ikiye katladı.

Alper KAYA
Statüsüyle, il kontenjanı uygulamasıyla ve kurulduğundan bu yana sağlıklı işleyen bir yapısının olmamasıyla sportif koşullara tezat bir görünüm içinde olan Bölgesel Amatör Lig’e Türkiye Futbol Federasyonunun “sehven” kırmızı kartı damga vurdu.
2016-2017 sezonunun ilk devresinin bitmesine az bir süre kala, Bölgesel Amatör Lig 3. grupta mücadele eden ve ilk sıraları zorlamaya müsait bir konumda olan Serhat Ardahanspor’un deplasmanda oynadığı Aras 12 Martspor mücadelesi başladığı gibi ilginç bir şekilde bitti. Tarafların, zemin çizgilerinin dahi görülmediği bir kar kalınlığında mücadele etmesine maçın gözlemcilerinin nasıl izin verdiği anlaşılmazken, maç sonrası yaşanan olaylarla soru işaretleri daha da perçinlendi.
1-0’lık mağlubiyetten 2-1’lik galibiyete maçı çeviren Serhat Ardahanspor, uzatma dakikalarında tartışmalı bir penaltı golüyle maçtan 1 puanla ayrılmanın üzüntüsünü yaşarken; son dakikalarda yaşanan gerginlikler nedeniyle maçın hakemi tarafından ev sahibi ekipten bir futbolcuya kırmızı kart çıktı. Maç ise 11’er futbolcuyla tamamlandı. Bu skandalın yankısı daha duyulmamışken, TFF de maçın hakeminin raporuna ‘online’ bir şekilde iki kez müdahale etme gereği duydu.
Maç sonrası Futbol Federasyonunun resmi sitesine yüklenen ilk rapora göre, ev sahibi ekipten Arif Korkmaz isimli futbolcu kırmızı kart görmüş durumda. Ancak bu rapordan 30 dakika sonra, Arif Korkmaz’ın 80. dakikada yerine girdiği Ahmet Altunkaynak’ın kırmızı kart gördüğü yeni bir rapor sisteme yüklendi. Yani, kırmızı kart gören oyuncular ‘sehven’ forma değiştirdi!
MAÇIN HAKEMİ KAYIPLARA KARIŞTI
Maçın Hakemi Yunus Dursun ise, maç sonrasında sosyal medyadaki bütün hesaplarını kapatarak kayıplara karıştı. Belgeli bir şekilde yapılan bu değişiklikler konusunda TFF’nin ve maçın gözlemcisi Şenol Kutrup’un nasıl bir savunma yapacağı ise merak konusu.
(Karşılaşmanın verileri TFF'nin resmi sitesinden alınmıştır.)
Evrensel'i Takip Et