14 Aralık 2016 11:26

CHP'li vekil Kara, Antalya’daki yurtlara araştırma istedi

CHP, Antalya’da bulunan dernek ve vakıflara ait öğrenci yurtlarında araştırma istedi. 

Paylaş

CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, TBMM’ye sunduğu araştırma önergesi ile Antalya ilinde bulunan öğrenci yurtlarının yeterliliklerinin ve mevzuata uygunluğunun araştırılmasını istedi. 

‘ORADA KIZ ÇOCUKLARIMIZ CEMAATLERE TESLİM EDİLDİĞİ İÇİN CAN VERDİ’

Önergesinde 29 Kasım’da Adana Aladağ’da yaşanan ve 12 kişinin can verdiği yangına atıfta bulunan CHP’li Kara, “Orada bu insanlarımız, kız çocuklarımız cemaatlere teslim edildiği için can verdi” dedi. 
AKP iktidarları boyunca devletin egemenliğinin farklı zümre ve cemaatlerle paylaşıldığına dikkat çekilen önergede eğitim kurumları, emniyet teşkilatı, ordu ve sağlık kuruluşlarının cemaatlere terk edildiği hatırlatıldı. 

DEVLETİN İHMALKARLIĞI

Cemaatlerin hala daha tehlikeli yapıları ile Devleti ve Milleti etkileme girişimlerine devam ettiğini belirten CHP’li Kara, “F Tipi örgütün yıllardır uyguladığı ekonomik durumu olmayan ailelerin evlatlarını kendilerine ait öğrenci yurdu ve evlere yerleştirip zihinlerini yıkadığı gerçeği ortada iken, bu ve benzeri durumlardaki cemaatlerin dernek, vakıf vb maskeler altında öğrencilerimizi hala etkilemeye çalışması devleti yönetenlerin devam eden ihmalkarlığıdır” açıklamasını yaptı. 

Devletin geleceği olan gençler için yurt yapma gerekliliğinin altını çizen CHP’li Kara, TBMM’ye sunduğu önerge metninin gerekçesinde “Antalya’da ilköğretim, ortaöğretim ve üniversite düzeyinde faaliyet gösteren devlete, özel kurumlara ya da dernek, vakıf vb. kurumlara ait öğrenci yurtlarında yaşanan veyahut geçmiş dönemde ülkemizde yaşanmış benzer olayların Antalya’da da yaşanmaması için şimdiden bir araştırmanın yapılması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ) 

ÖNCEKİ HABER

Amasya'da AB bayrağı yakıldı

SONRAKİ HABER

Almanya’da Selefilere Suudi desteği iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...