14 Aralık 2016 10:37

Adana'da ESP üyeleri ve ETHA muhabiri tahliye edildi

Adana'da tutuklu yargılanan 1'i ETHA muhabiri 3'ü ESP üyesi 4 kişinin tahliyesine karar verildi. 1 kişinin ise tutukluluğu devam ediyor.

Paylaş

“Silahlı terör örgütü üyesi olma” iddiası ile haklarında dava açılan 5’i tutuklu 10 ESP üyesi bugün hakim karşısına çıktı. Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesinde tutuklu yargılanan 4 kişi hakkında adli kontrol ve yurtdışı şartıyla tahliye kararı verildi. Serbest bırakılanlar arasında ETHA muhabiri de var. Başka bir dosyadan dolayı tutuklu bulunan Tülin Gür’ün tutukluluğu devam ediyor. 

Sanıkların üyesi olduğu Ezilenlerin Sosyalist Partisi’nin (ESP), ETHA’nın ve Atılım Gazetesi’nin, MLKP’nin açık alanı olduğu varsayımı ile hazırlanan iddianamede pek çok demokratik eylem ve etkinlik örgüt üyeliği için kanıt olarak sunulmuştu. Benzer etkinlikleri haberleştiren ETHA muhabiri Mehmet Anıl da takip ettiği eylemlere katıldığı iddiası ile tutuklanmıştı. 1 Mayıs etkinlikleri, kadın cinayetleri, hak ihlalleri ile ilgili basın açıklamalarının delil olarak sunulduğu iddianamede Anayasa’ya göre kurulmuş ESP’nin faaliyetleri de yasadışı faaliyet gibi gösterilmeye çalışılmıştı. 

Savunmalarını yapan ESP üye ve yöneticileri ESP’nin parti faaliyetleri yaptıklarını belirterek yasa dışı örgüt üyeliği suçlamasını reddetti. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Siverek'te taşımalı okullarda kar tatili

SONRAKİ HABER

Chapecoense yeşil sahalara geri dönüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa