14 Aralık 2016 05:05

Esad: Palmira saldırısı Halep'le bağlantılı

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, IŞİD'in Palmira'ya saldırısının Halep'teki gelişmelerle bağlantılı olduğunu söyledi.

Paylaş

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, "Palmira'ya saldırıların zamanlaması Halep'te yaşananlarla bağlantılı. Suriye ordusunun kentteki ilerleyişine cevap veriyorlar. Halep'teki zaferi önemsiz kılmaya çalışıyorlar. Orduyu Palmira'ya yöneltip Halep'ten uzaklaştırmaya çalışıyorlar ama tabii ki işe yaramadı" dedi.

Sputnik'in haberine göre RT'ye konuşan Esad Batı'nın sivilleri değil teröristleri korumaya çalışıyor gibi göründüğünü söyledi,  IŞİD'in yeniden Palmira'ya saldırmasının ardından bu ülkelerden hemen hemen hiç tepki gelmemesini eleştirdi.

IŞİD'in Musul'dan Suriye'ye geçirdiği binlerce militanın Palmira saldırısında yer aldığı belirtilmişti. Rusya, Palmira saldırısına 4 bin IŞİD'linin katıldığını duyurmuştu.

Esad'ın Mariya Finoşina'ya verdiği söyleşinin ilgili bölümü şöyle:

Palmira bölgedeki bir diğer sorunlu bölge haline geldi. IŞİD,  Palmira'ya saldırıyor ama bu saldırıların kınandığını pek duymuyoruz.

Kesinlikle. Hükümet, Palmira'yı almış olsaydı kültürel miras hakkında endişelenirlerdi. Halep'i teröristlerden kurtarırsak Batılı yetkililer ve anaakım medya siviller konusunda endişe duyacak. Muhalifler, teröristlerin bu sivilleri öldürmesi ya da Palmira'ya saldırması onları endişelendirmiyor

Suriye ordusunun Halep'teki ilerleyişine cevap veriyorlar. Halep'teki zaferi önemsiz kılmaya çalışıyorlar. Orduyu Palmira'ya yöneltip Halep'ten uzaklaştırmaya çalışıyorlar ama tabii ki işe yaramadı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

38 ilde okullara kar tatili

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Diyanet, Cumhuriyet'in en önemli kurumlarından

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...