14 Aralık 2016 02:54

38 ilde okullara kar tatili

Yoğun kar yağışı sebebiyle 38 ilde eğitime bir günlük ara verildi.

Paylaş

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı bir çok ilde eğitime ara verilmesine neden oldu. İllerin bir çoğunda kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personeller de izinli.

ADIYAMAN

Adıyaman'ın Çelikhan İlçesi'nde, yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi. Çelikhan Milli Eğitim Müdürü Resul Acar, iki gündür devam eden kar yağışının günlük yaşamı olumsuz etkilemesi nedeniyle eğitime bir gün ara verilmesi kararı alındığını açıkladı.

AKSARAY

Aksaray'da, Güzelyurt ve Gülağaç ilçelerinin geneli ile Ağaçören ve Ortaköy ilçelerinde taşımalı eğitim verilen okullarda bugün eğitim yapılmayacak.

AĞRI

Türkiye'ye etkili altına alan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Ağrı'da Doğubayazıt ilçesi hariç tüm ilde okullar Perşembe ve Cuma günü de tatil edildi. Ağrı'da eğitime Pazartesi günü başlanacak. İbrahim Çeçen Üniversitesinde de öğretime Perşembe günü saat 13.00'a kadar verildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personeler de idari izinli sayılacak.

ARDAHAN

Ardahan'da kar yağışı nedeniyle eğitime tüm ilde 1 gün süreyle ara verildi. İl genelinde kar yağışı ve tipi nedeniyle yolu kapanan 227 köye ulaşım sağlanamıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, il merkezi ve tüm ilçelerde ilköğretim ve orta öğretim öğrencileri için eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildiği belirtildi. 

BAYBURT

Valilikten yapılan açıklamaya göre Bayburt il genelinde okullar bir gün tatil edildi. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı duyuruldu.

BİNGÖL

Bingöl'de etkili olan kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi. Bingöl Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Meteorolojik verilere göre yapılan değerlendirme sonucunda 14.12.2016 çarşamba günü bir gün süre ile ilk ve ortaöğretime ara verilmiştir" denildi.

BİTLİS

Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada, kar yağışının etkili olduğu Bitlis'te merkez ve merkeze bağlı okulların 1 günlüğüne tatil edildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca kar yağışının hafta sonuna kadar aralıklarla devam edeceği ifade edildi.

BOLU

Bolu Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle Gerede İlçesinde bugün eğitime ara verildi. İlçede görev yapan engelli ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacak.

DÜZCE

Düzce'de kar yağışı nedeniyle il genelinde taşımalı sistemle eğitim gerçekleştirilen okulların bugün tatil edildiği bildirildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

DİYARBAKIR

Kulp’ta yoğun kar yağışı günlük hayatı olumsuz etkiledi. İlçede, araçlar ilerlemekte, vatandaşlar ise yürümekte güçlük çekti. Birçok köy yolu da ulaşıma kapandı. İlçe Kaymakamlığı, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir günlük ara verildiğini duyurdu.

DERSİM

Dersim’de etkili olan kar yağışı nedeniyle Pülümür, Nazımiye, Mazgirt, Hozat ve Ovacık ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar bir gün süreyle tatil ilan edildi. Dersim’de etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezindeki okullarda da bugün eğitime ara verildi.

ELAZIĞ

Elazığ'da, Palu, Alacakaya, Arıcak ve Maden ilçeleri ile daha önce taşımalı eğitim veren okulların tatil edildiği açıklanan Karakoçan İlçesi'nde de tüm okullar tatil edildi. Ayrıca bu ilçelerde, engelli ile hamile kamu çalışanlarının da 1 gün idari izinli sayılacağı açıklandı.  

ERZİNCAN

Erzincan'ın da Otlukbeli, Kemah, Çayırlı, Tercan ve Üzümlü ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.

ERZURUM

Erzurum Valiliği tarafından bu sabah yapılan açıklamada, "14 Aralık 2016 çarşamba günü Erzurum genelinde okul öncesi ilkokul ve liseler yoğun kar yağışı nedeniyle 1 gün süreyle tatil edildi. Ayrıca hamile ve engelliler de yine 1 gün süreyle idari izinli sayılacak" denildi.

GİRESUN

Kar yağışı nedeniyle Giresun'un Alucra ve Şebinkarahisar ilçelerindeki okullar bugün tatil.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'de ise Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerinde tüm okullar, il merkezi ile Torul ve Kürtün ilçelerinde ise taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime bir gün ara verildi. Aynı ilçelerde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı duyuruldu.

HAKKARİ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle okullar bir gün tatil edildi. Yüksekova'da etkisini sürdüren kar yağışı, hayatı durma noktasına getirdi. Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle ilçe merkezi ve bağlı köylerde okulların bugün için tatil edildiği belirtildi.

IĞDIR

Iğdır'da etkili olan kar yağışı yüzünden bazı okullarda eğitime bugün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bugün il merkezine bağlı Kervansaray, Alibeyköy, Güngörmez, Mezra, Taşlıca, Harmandöven, Pınarbaşı ve Kızılkule köyleri ile Tuzluca ilçe merkezi ile bağlı köylerde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı.

KARAMAN

Karaman'da da kar nedeniyle taşımalı eğitim gören öğrencilere okullar bir gün süreyle tatil edildi. Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, şiddetli kar yağışı ve tipi nedeniyle köylerde ve beldelerde taşımalı eğitim ile okullara erişimi sağlanan ilköğretim ve orta öğretim öğrencileri için eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verildi. 

KARS

Kars'ta yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve ilçelerinde okullar 1 gün süre ile tatil edildi. Eğtim-öğretim 15 Aralık Perşembe günü başlayacak.

KASTAMONU

Kastamonu'da etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Ağlı, Şenpazar, Küre ve Bozkurt ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi. İnebolu ve Cide ilçelerinde isetaşımalı eğitim verilen okullarda bugün eğitim yapılamayacak.

KARABÜK

Karabük'ün Ovacık ve Eflani ilçelerinde kar yağışı nedeniyle, taşımalı ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi.

KAYSERİ

Kayseri'de kar yağışı ve kötü hava koşulları yüzünden il genelinde taşımalı eğitim yapan tüm okullar bir günlüğüne tatil edildi. Meteoroloji yetkilileri, Kayseri ve çevresinde kar yağışının aralıklı olarak cuma gününe kadar süreceğini, gece hava sıcaklığının eksi 16 dereceye kadar düşmesi nedeniyle don tehlikesi bulunduğunu, vatandaşların özellikle bu gece dikkatli olmalarını istedi.

KONYA

Konya genelinde gece yarısı başlayan kar yağışı etkili oldu. Valilik tarafından Ahırlı, Akören, Altınekin, Bozkır, Cihanbeyli, Çumra, Emirgazi, Ereğli, Halkapınar, Hadim, Derbent, Güneysınır, Kulu, Kadınhanı, Sarayönü ve Yalıkhüyük ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi. 

Gece İstanbul- Konya seferini yapan uçaklar ise pistin karla kaplı olması nedeniyle, Antalya'ya yönlendirildiği öğrenildi. Uçak seferlerinin de halen iptal olduğu belirtildi. Kenti çevre illere bağlayan karayollarında ise zincirsiz araçların geçişine izin verilmedi. 
Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü, kar yağışı nedeniyle üniversitenin Silifke-Taşucu Meslekyüksek Okulu hariç eğitime bir gün ara verildiğini, akademik ve idari personelin görevlerine devam edeceğini açıkladı. 

MALATYA

Malatya merkeze taşımalı sistemle gelen öğrenciler, yoğun kar yağışı nedeniyle bugün eğitim öğretime katılmayacak. Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, kentteki yoğun kar yağışı dolayısıyla, merkeze taşımalı sistemle gelen öğrenciler için bugün eğitim öğretime ara verildi. Kent merkezindeki tüm okullarda eğitim öğretim normal olarak devam edecek.

MARAŞ

Maraş'ta, olumsuz hava koşulları nedeniyle 3 ilçede eğitime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ekinözü, Elbistan ve Göksun ilçelerinde etkisini artıran kar ve olumsuz hava şartları dolayısıyla eğitime 1 gün ara verildi. Hava koşullarına göre tatil süresinin uzatılabileceği belirtildi.

MERSİN

Mersin’in Mut ilçesinde sis ve tipi yüzünden ulaşım sağlanamayan yayla mahallelerindeki 9 okul 1 gün tatil edildi.  Alınan bilgiye göre, aşırı sis, tipi ve buzlanma nedeniyle ulaşım sağlanamayan Bozdoğan, İlice, Bayır, Göksu, Gökcetaş, Dağpazarı, Köprübaşı, Diştaş ve Işıklar mahallesinde bulunan okulların 1 gün süreyle tatil edildi.

MUŞ

Muş Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Kar yağışı nedeniyle Muş merkez ve merkez ilçeye bağlı belde ve köylerde 14 Aralık Çarşamba günü Valiliğimiz krarıyla okullar (örgün Eğitim) bir gün tatil edilmiştir. İlçelerimiz ise Kaymakamlıklarınca değerlendirilecektir" denildi.

NEVŞEHİR

Nevşehir’in Acıgöl ilçesinde dün gece saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı ve tipi nedeniyle Acıgöl Kaymakamlığı tarafından okullar bir gün süre ile tatil edildiği açıklandı.

NİĞDE

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada: "Yoğun kar yağışı ve fırtına sebebiyle okullar 14 Aralık 2016 Çarşamba günü Niğde il genelinde tatil edilmiştir" denildi. 

ORDU

Ordu'nun yüksek rakımlı ilçelerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 14 ilçenin tamamında, 4 ilçenin de bazı mahallelerinde okullar bugün tatil edildi. 

Ordu'nun yüksek kesimlerinde dün gece etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bazı ilçelerde eğitim-öğretime bugün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, İkizce, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Mesudiye ve Ulubey ilçelerinin tamamında, sahil kesimindeki Altınordu, Gülyalı, Fatsa ve Ünye ilçelerine bağlı 15 mahallede ise okulların bugün tatil olduğu belirtildi.

SAKARYA

Sakarya’da yarın kar yağışı nedeniyle il genelinde taşımalı sisteme bir gün ara verildi. Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş yaptığı açıklamada, meteorolojinin verilerine göre 14 Aralık Çarşamba günü Sakarya’da kar yağışı beklendiğine dikkat çekerek, "Kar yağışı etkili olacağı için tedbir olarak taşımalı sistemle eğitime il genelinde 14 Aralık Çarşamba günü tatil kararı verdik" dedi.

SAMSUN

Yurdu etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle Samsun'da da eğitim aksadı. Özellikle kar yağışının yoğun olduğu yüksek kesimlerdeki Asarcık ve Ladik ilçelerinin tamamında okullar bir gün tatil edildi. Kavak, Atakum, Tekkeköy ve Canik ilçelerinde ise taşımalı eğitim veren okullarda eğitime bir gün ara verildi.

SİVAS

Sivas'ta yağış nedeniyle kent merkezi ile Suşehri, Koyulhisar, Akıncılar, Gölova, Yıldızeli ve İmranlı ilçelerinde eğitime bir gün süreyle ara verildi. Ulaş ve Hafik ilçelerinde ise taşımalı eğitim veren ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği duyuruldu. Kamuda çalışan hamile ve engellilerin ise yarın bir gün süreyle idari izinli sayılacağı ifade edildi. Bu arada kent merkezinde akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı uçak seferleri de iptal edildi.

ŞIRNAK

Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Kasrik ile Kumçatı beldeleri hariç il merkezi ile bağlı belde, köy ve Uludere ilçesinde temel eğitim ve orta öğretim kurumlarındaki okullarda bugün eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu. Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de bugün için idari izinli sayıldığı belirtildi.

TOKAT

Tokat'ın Başçiftlik ilçesinde okullar kar yağışı nedeniyle bugün tatil edildi.

TRABZON

Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle Akçaabat ilçesinde Aydın İlkokulu ve Ağaçlı Ortaokulu, Araklı ilçesinde Yüceyurt, Yeşilyurt ilkokul ve ortaokulları, Arsin ilçesinde Atayurt Alparslan ilkokul ve ortaokulları, Köprübaşı ilçesinde Adnan Kahveci Ortaokulu, Of ilçesinde Kireçli Dursun Dumangöz İlkokulu, Tonya ilçesinde Kalınçam, Sayraç ilkokul ve ortaokulları, Yomra ilçesinde Maden, Oymalı, Özdil, Çamlıyurt ilkokul ve ortaokullarında eğitim öğretime bugün ara verildiği kaydedildi.

YOZGAT

Yozgat'ta dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, akşam saatlerinde tipiye dönüştü. Tipi şeklinde devam eden kar yağışı nedeniyle Yozgat Valiliği dün saat 23.00 sıralarında taşımalı eğitim sistemine dahil okulların tatil olduğunu duyurdu. İl ve ilçe merkezlerinde ise okullarda eğitimin devam edeceği bildirildi. Şehir merkezinde öğrenciler hava aydınlanmadan okullarının yolunu tuttu. Ancak taşımalı sistemle zor şartlarda okullarına ulaşan öğrenciler, derse başlamadan ilk, orta ve lise dengi okulların tatil olduğu haberini aldılar. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kar yağışı gece de etkili oldu

SONRAKİ HABER

Esad: Palmira saldırısı Halep'le bağlantılı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...