13 Aralık 2016 22:04

‘Belediyeler PKK’nin askerlik şubesi gibi çalışıyor’

Kayyım atamalara dönük tepkiler sürerken, AKP Milletvekili Mehmet Metiner DBP’li belediyeleri hedef gösterdi.

Paylaş

İktidar ve hükümet DBP’li belediyeleri hedef almayı sürdürüyor. Bir yandan DBP’li belediyelere kayyım atanırken, bir yandan da Belediye Eş Başkanları tutuklanıyor. Sürekli ‘milli irade’ göndermesinde bulunan iktidar bir yandan da belediyelere kayyım atamalarını meşru göstermek için hedef göstermelere devam ediyor.

Son olarak AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, kayyım atanan belediyeler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Belediyelerin PKK’ye eleman kazandırdığını iddia eden Metiner, “Belediyeler bir anlamda terör örgütüne parasal imkan sağlarken, aynı zamanda da askerlik şubesi gibi çalışıyorlar” dedi.

Bodrum'da partisinin ilçe teşkilatını ziyaret eden AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner'in hedefinde CHP de vardı. Metiner, “Umarım ve dilerim bu süreçte CHP de tıpkı MHP gibi milli ve yerli bir siyasetin inşasında terörle mücadele konusunda hükümetimize gerekli desteği sunar” diye konuştu.

'CUMHURBAŞKANI SEÇİYORUZ, KRAL SEÇMİYORUZ'

Konuşmasında anayasa değişiklik teklifine de değinen Mehmet Metiner, “Bizim başkanlık sistemi dediğimiz sistem, güçlü bir Cumhurbaşkanlığı sistemidir. Yani yönetimin tekleştirildiği, bir siyasal modelden bahsediyoruz. Biz Cumhurbaşkanı seçiyoruz, kral seçmiyoruz, padişah seçmiyoruz. Ama Cumhuriyet Halk Partisi anlam veremediğimiz bir biçimde bunu bir rejim tartışmasına sürüklüyor. Hatta daha da ileri giderek başkanlığın kan dökülmeden getirilemeyeceğini söylüyor. Hatta daha da üzücü olanını söyleyeyim, referandumda halkın tamamına yakını ‘Evet’ dese bile bu iradeyi tanımayacağım söylüyor, bir tür iç savaş çığırtkanlığı yapıyor, kışkırtıcılığı yapıyor” dedi.

'SAYIN BAHÇELİ'Yİ HER GÖREVE LAYIK GÖRÜRÜZ'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tutumuna da değinen Metiner, “Sayın Bahçeli her göreve layıktır, büyük bir devlet sorumluluğu ciddi olan bir siyasetçidir. Cumhurbaşkanlığına da layıktır. Cumhurbaşkanı yardımcılığına da layıktır” diyerek başkan yardımcılığı sinyali verdi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

İspanya'ya düşen meteor paniğe neden oldu

SONRAKİ HABER

Buzlanan yolda, 20 dakikada 5 ayrı kaza

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...