13 Aralık 2016 14:14

CHP'li vekil Sarıbal'dan Bakan'a mühendislik ataması tepkisi

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, mühendislik atamalarıyla ilgili önergelerin Bakan Faruk Çelik tarafından geçiştirildiğini söyledi.

Paylaş

CHP PM Üyesi Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal; su ürünleri mühendisliği, gıda ve ziraat mühendisliği atamalarıyla ilgili soru önergelerinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından geçiştirildiğini açıkladı. 

Sarıbal’ın Gıda, Ziraat ve Su Ürünleri Mühendislerinin atamalarıyla ilgili her üç soru önergesi için de şu cevap verildi: “Bakanlık bütçe imkanları çerçevesinde personel istihdamı, 2017 yılı ve sonraki yıllarda bakanlıkça tahsis edilecek açıktan ve naklen atama kontenjanı dahilinde Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre kadro ve hizmet ihtiyacı doğrultusunda Ziraat Mühendisi/ Su Ürünleri Mühendisi/ Gıda Mühendisi alımı yapılması planlanmaktadır.”

Bakan Çelik’in ilgili mühendislik alanlarında atama yapılacağı ve yapılacak atama sayısı hakkında net bir açıklama yapmadığını ve ‘top çevirmeye’ devam ettiğine dikkat çeken Sarıbal açıklamasında “Bu ülkenin bu insanlara ihtiyacı var, kadrolardaki açık belli! İhtiyaç olduğu at eti meselesinin sık sık gündeme gelmesinden anlaşılmıyor mu? Tarım ve hayvancılıkta nasıl ithalatçı konuma geldiğimiz gün gibi ortada iken verilen cevaplara kendilerinin bile inandığını düşünmüyorum. Bu ülkenin bu mühendislere olan ihtiyacı ülkenin sağlıklı gıda ilişkisi ile açıkça ortadadır.  Çözüm bellidir. Atamaların hızlandırılıp ülkede gıda,tarım ve hayvancılığın düşürüldüğü bu durumdan kurtarılması mutlak gerçektir” ifadelerine yer verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel tutuklandı

SONRAKİ HABER

Kumçatı Belediye Eşbaşkanı Demir tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa