13 Aralık 2016 09:08

Çavuşoğlu'ndan Halep açıklaması

 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Esad rejiminin kontrolünü sağladığı Halep için, "Halep'te katliamın durması için çaba sarf ediyoruz" dedi.

Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çek mevkidaşı Lubomir Zaoralek ile düzenlediği ortak basın toplantısında Halep konusuna değindi.
 
Çavuşloğlu, Esad rejiminin büyük oranda kontrolünü sağladığı Halep'e ilişkin "Halep’te katliamın durması için çaba sarf ediyoruz. Vahşetin zulmün belki de insanlık tarihinin en acımasız boyutunu görüyoruz Halep’te. Rejim ve destekçileri bunu sorumlusudur. İnsanlar açlıktan ölüyor, insani yardımların ulaşması engelleniyor. Bunu sorumlusu rejim ve destekçileridir" dedi.

Çavuşoğlu, yarın Rusya ile Halep konusunda yapacakları görüşme için de, "özel spesifik bir toplantı değil. Bizden bir açıklama gelirse onu dikkate almanızı rica ediyoruz" ifadesini kullandı.

AB-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ

Çavuşloğu, AB-Türkiye ilişkilerine dair ise, "Son zamanlarda AB, daha gerçekçi bir zemine doğru gidiyor ama biz artık sonuç da almak istiyoruz. Hiçbir şeyin sürüncemede kalmaması gerekiyor. En son Martin Schulz ile de görüştük. Biz her zaman anlamlı diyaloğa hazırız, iş birliğine hazırız. Türkiye olarak Avrupa'ya, Avrupa'nın güvenliğine, ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz. Sorunlarımız ortaktır, önümüze çıkan fırsatlar da hepimize fayda getirecektir" ifadelerini kullandı. 

Çavuşloğu, Avrupa Parlamentosu'na da eleştiriler getirdi. AP'de bulunan bazı parlamenterlerin PKK'yi desteklediğini ileri süren Çavuşoğlu, "PKK'yı savunun parlamenterler var. Neden? Aynı ideolojiyi savunuyorlar. İdeolojiniz batsın sizin. Öyleyse sende git dağa, ne işin var parlamentoda" diye konuştu. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

İlkokul öğrencisine öğretmen dayağı

SONRAKİ HABER

Adıyaman'da 50 kişilik geçici işe 2 bin 289 başvuru

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa