13 Aralık 2016 07:32

HDP ve DBP'ye yönelik operasyonlar sürüyor

HDP ve DBP'ye yönelik operasyonlar kapsamında gözaltı sayısı artıyor. Urfa’da gözaltına alınanların sayısı 190'a yükseldi.

Paylaş

İstanbul’da polise dönük gerçekleştirilen bombalı saldırı sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Yarından tezi yok, Türkiye Cumhuriyeti Devleti güvenlik güçlerinin öncelikli işi bunu yapanlardan intikam almaktır" sözleriyle ardından dün HDP ve DBP’ye yönelik operasyon başladı. 11 ilde gerçekleştirilen operasyonlar sonucu aralarında her iki partinin il ve ilçe yöneticileri, belediye eşbaşkanları ve çalışanları ile avukatların da bulunduğu 370'i aşkın isim gözaltına alındı. 

İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, İzmir, Manisa, Urfa, Hakkari ve Antep'te gözaltına alınan kişiler haklarında farklı gerekçelerle açılan soruşturmalar kapsamında sorgulamalar başladı. Gözaltına alınanların sorgusuna devam edilirken, operasyonlar dün gece de devam etti. 

İstanbul’da HDP İstanbul İl Eşbaşkanları Aysel Güzel ve Doğan Erbaş ile birlikte birçok ilçe örgütü eş başkanı gözaltında alınırken süren operasyon kapsamında Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekterei ve Sultangazi Cemevi Başkanı Zeynel Odabaşı, HDP Beylikdüzü İlçe Eşbaşkanı Hasan Temur, Esenyurt İlçe Yöneticisi Mücahir İlhan gözaltına alındı. Çok sayıda isim hakkında yakalama kararı olduğu belirtiliyor.

URFA'DA GÖZALTI SAYISI 190'A ULAŞTI

Urfa’da ise, düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı 190'a yükseldi. Kent merkezinin yanı sıra Ceylanpınar, Siverek, Viranşehir, Birecik, Viranşehir, Suruç, Bozova, Hilvan ilçelerinde yapılan operasyonlarda gözaltına alınanlar arasında yine belediye eş başkanları, partilerin il ve ilçe eş başkanları ve parti yöneticileri ile sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alındı.

Dün sabaha karşı başlayıp tüm gün süren baskınlarda Viranşehir, Ceylanpınar, Birecik, Halfeti ilçelerinden sonra Siverek'te parti binasına baskın düzenleyen polislerin, zırhlı araçlardan "Ölürüm Türkiyem" ve "Mehter Marşı" çaldıkları iddia edildi.Binalarda arama yapan polisler öğle saatlerine kadar 140 kişiyi gözaltına alırken, gün boyu süren operasyonlarda gözaltı sayısı 190'a ulaştı.

DBP Ceylanpınar İlçe Eşbaşkanı Gülten Ceylan, ilçe yöneticileri Yılmaz Tuncer, Emin Arak, HDP ilçe yöneticileri İsmail Kahraman, Zeynep Demir, Murat Güner, Veysel Bulut ve Lütfi Ağcan gözaltına alındığı bilgisine ulaşılabilen yeni isimler. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş’ın posteri de suç delili sayıldı

SONRAKİ HABER

Artuklu Belediyesi Eşbaşkanı Emin Irmak tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...