13 Aralık 2016 04:11

MEB'le TÜGVA protokol imzaladı

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile AKP’ye yakınlığıyla bilinen dinci vakıf TÜGVA arasında sosyal etkinlik düzenlenmesi için protokol imzalandı.

Paylaş

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Gençlik Vakfı arasında işbirliği protokolü imzalandı. AKP’ye yakınlığıyla bilinen gençlik örgütlenmesi TÜGVA, bu işbirliği protokolü ile okullarda sosyal etkinliklere imza atacak.

Birgün’den Serbay Mansuroğlu’nun haberine göre, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün protokol imzaladığı TÜGVA faaliyetlerini tüm liseler ile dengi okullarda yürütebilecek.

İmza atılan metnin kapsamı şu şekilde kayda geçti: “Bu protokol Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye gençlik Vakfı Antalya İl Temsilciliği işbirliğinde resmi, özel lise ve dengi okul, kurumlarında yürütülecek ücretsiz eğitim faaliyetleri ve sosyal etkinlikler ile ilgili planlama, uygulama, organizasyon belge tanzimine ilişkin esas ve yükümlülükleri kapsar.”

Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Ali Öztürk ise söz konusu işbirliği protokolünün iktidar tarafından çocukların sosyal etkinliklerine müdahale anlamına geldiğini belirtip uyardı. Öztürk, “Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Türkiye Gençlik Vakfı ile yaptığı protokol Türkiye’de eğitimin nasıl bir hale geldiğini ortaya koyuyor. Eğitim yıllardır uygulanan politikalarla gerici hale getirildi. Şimdi de çocuklarımızın sosyal etkinliklerine dahi müdahale edecek protokoller imzalanıyor. Oysa yapılması gereken yandaş derneklerle işbirliği yerine çocuklarımızın sportif ve sanatsal gelişimini sağlayacak, özgürce seçeneklerle kendi geleceklerini şekillendirmelerini sağlayacak adımları atmaktır” diye konuştu.

“Çocuklarımız gerici vakıfların ‘sosyal etkinliklerine’ bırakılamaz” diyen Öztürk, “Sosyal etkinlikler dini vakıf ve cemaatlerin işi değildir. Amaç gerçekten sosyal etkinlikler düzenlemek mi yoksa çocuklarımızı bu vakıfların birer parçası yapmak ve yeni ‘Ensar’ların önünü açmak mıdır!” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘395 kişi yaşamını yitirdi; hiçbir siyasetçi bedel ödemedi’

SONRAKİ HABER

İlkokul çocuğuna tecavüzün üstü örtülmeye çalışılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...