13 Aralık 2016 01:18

‘İnsanları para değil, sevgi mutlu ediyor’

İnsanların ruh sağlığının yerinde olması ve bir partnerinin bulunmasının, paradan daha büyük bir mutluluğa yol açtığı belirtildi.

Paylaş

Britanya’da yapılan bir araştırma, ‘Para mı, aşk mı’ sorusunun yanıtını ortaya koydu. BBC Türkçe’de yer alan habere göre Britanya’nın köklü okullarından London School of Economics tarafından 200 bin kişiyle yapılan araştırmaya göre insanların en çok depresyon ve kaygıdan etkinlendiği belirtildi.

Araştırmada insanlarda mutluluğun artmasını sağlayan en önemli etken olarak ilişkide bulunmak gösterilirken, bir kişinin maaşının iki katına çıkarılmasının mutluluk seviyesini çok az ölçüde artırdığı iddia edildi.

Yeni bir ilişkiye başlamak ise maaş artışına oranla mutluluğu üç kat daha fazla artırıyor. Partnerlerden ayrılık ya da partnerin kaybedilmesi de aynı etkiyi ters olarak gösteriyor.

Raporu yazan araştırmacılardan Prof. Richard Layard, devletlerin vatandaşlarının esenliğini artırmaya odaklanması gerektiğini söyledi: “Geçmişte devlet yoksulluk, işsizlik, eğitim ve fiziksel sağlık konuları üzerinde uğraştı. Ama aynı şekilde aile içi şiddet, alkolizm, depresyon, kaygı yaratan koşullar, yabancılaşmış gençlik, sınav deliliği ve diğer konular da önem taşıyor.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İtalya'da isim değişti, anlayış aynı kaldı

SONRAKİ HABER

Başkanlık teklifi komisyonda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...