11 Aralık 2016 13:14

Ahmet Atakan'ın gülüşü yeniden aynı duvarda

Ahmet Atakan ile özdeşleşen duvara yapılan 'JÖH, PÖH' yazılamaları silinerek, Atakan’ın yazısı ve silueti duvara tekrardan yazıldı.

Paylaş

Hatay’ın Samandağ ilçesi Çevlik sahilinde, Gezi eylemleri döneminde Antakya’da kafasına gaz kapsülü isabet etmesiyle yaşamını yitiren Ahmet Atakan ile özdeşleşen duvara ırkçı yazılamalar yapıldı. Bölge illerindeki çatışmalı süreç sırasında duvarlara yapılan yazılamaların benzerleri olarak duvara “JÖH, PÖH” yazılamaları yapılmıştı. Çevlik’te bir araya gelen Atakan’ın ailesi ve arkadaşları duvar yazılamalarını silerek, eski haline getirdi. Atakan’ın ailesi ve arkadaşlarının yanı sıra yine Gezi eylemleri sırasında Eskişehir’de katledilen Ali İsmail Korkmaz’ın ailesinin de katıldığı etkinlikte duvara önce Atakan’ın silueti işlendi. Ardından Atakan’ın yazdığı “Ne oldu lan adam olamadıysak… Hayallerimizi de satmadık ya” yazısı yazıldı.

Ardından kısa bir açıklama yapan Atakan’ın annesi Emsal Atakan, katılanlara teşekkür etti. Anne Atakan, çocuklarını katledenlerin onların anılarına dahi tahammül edemediklerini belirtti. Benzer saldırılara izin vermeyeceklerini belirten anne Atakan, çocuklarının düşlerini gerçekleştireceklerini söyledi. Halkevleri adına yapılan açıklamada da, Atakan’ın gülüşünün her yerde olacağına dikkat çekildi. (DİHABER)

BÖYLEYDİ

BÖYLE YAPTILAR

ÖNCEKİ HABER

Troyka bütçesi onaylandı

SONRAKİ HABER

Aylin Güngör’ün fotğrafları sergileniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...