29 Mayıs 2012 11:30

Erdoğan: Kürtajla ilgili yasa hazırlıyoruz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir özel hastane açılışında kürtajla ilgili yasanın hazırlandığını söyledi.Pendik’te yapımı tamamlanan Özel Emsey Hastanesi’nin açılışı törenle yapıldı.Törene; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu,

Erdoğan: Kürtajla ilgili yasa hazırlıyoruz
Paylaş

Pendik’te yapımı tamamlanan Özel Emsey Hastanesi’nin açılışı törenle yapıldı.

Törene; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, hastane yetkilileri katıldı.

Açılışta konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde tartışma konusu olan kürtaj konusunda yasa hazırlığı içinde olduklarını söyledi.

"Anne karınında öldürülmüş ceninle doğduktan sonra öldürülmüş insanın arasında fark olmadığını" belirten Erdoğan, A.B.D dahil bir çok batı ülkesinde bu konuda yasalar çıkarıldığını söyledi.

Sezaryen ile doğum konusuna da değinen Erdoğan, sezaryen ile ikiden fazla doğum yapılamadığını söyleyerek sezaryenin Türkiye’nin nüfusunu dengeleme ve engelleme operasyonu olduğunu söyledi.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "Bazı terbiyeden muaf tipler bu işlerle niye uğraşıyor diyor. Ben bu ülkede her meselenin sorumlusuyum. Duyarlı olan kesimleri daha hassas davranmaya davet ediyorum." (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Tayland’da hanedana muhalefet 20 sene

SONRAKİ HABER

Esad ve Annan, Şam’da bir araya geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa