10 Aralık 2016 09:28

Bağcılar’da yakılmış halde bulunan ceset Meclis gündeminde

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, asansör boşluğunda bulunan yanmış erkek cesedine ilişkin sorularını meclise taşıdı

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, İstanbul Bağcılar’da kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Albayraklar sitesinde asansör boşluğunda bulunan yanmış erkek cesedine ilişkin, ‘firma çalışanlarının 6’ncı kattan düşen işçiyi delil bırakmamak için yaktığı’ iddiasını Meclis gündemine taşıdı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için bir soru önergesi veren Erdem, “Bağcılar Belediyesinden konuya ilişkin ‘Bölgede yıkım çalışması taşeron şirket tarafından yapılıyor. Ölen kişi işçi değil. Kayıp işçimiz yok. Şu an savcının incelemesi ve yıkım çalışmaları devam ediyor’ şeklinde açıklama yapılmıştır. Ancak konuya ilişkin bir görgü tanığı “Biz olayı gördükten sonra yıkımcılar olay yerinden hızla kaçtı. Bundan birkaç hafta önce Başak A.Ş’nin sigortasız işçi çalıştırdığını bütün kurumlara bildirdik. Bizim evlerimizi kaçak bir şekilde yıkmaya çalışıyorlar. Sitedeki komşularımız da olayı gördü’ açıklamasında bulunmuştur” dedi. Erdem Bakan Müezzinoğlu’ya şu soruları yöneltti; 

Görgü tanıklarının ifadesinde belirttiği kaçak işçinin hayatını kaybetmesinin ardından delil bırakmamak için yakıldığı iddiası doğru mudur?

  • Konuya ilişkin Bağcılar Belediyesi, Başak A.Ş.’ye ve ilgili taşeron şirkete soruşturma açılmış mıdır? Yıkım ekibinden veya ilgili şirket sorumlularından gözaltına alınan herhangi bir kişi bulunmakta mıdır?
  • Hayatını kaybeden Halil Sarı’nın kentsel dönüşüm çerçevesinde yapılan protokole imza atan daire sahiplerinden biri olduğu ve 2 yıldır kira yardımı almakta olduğu doğru mudur?
  • Yıkımı yapan şirketin yıkım ruhsatı bulunmakta mıdır? Yıkım için ne tür tedbirler alınmıştır?
  • Başak A.Ş.’nin sigortasız işçi çalıştırdığına dair iddialar doğru mudur? Bahsi geçen şirket hakkında konuyla ilgili birimlere yapılan şikâyet sayısı kaçtır?
  • OHAL süresince hayatını kaybeden işçi sayısı kaçtır? Kaç şirket bu kazadan sorumlu tutulmuştur? Kaç dava açılmıştır? (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Aslı Erdoğan’ın çağdaş sanat çalışmaları sergileniyor

SONRAKİ HABER

Berlin Film Festivali’nde jüri başkanı Paul Verhoeven olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...