09 Aralık 2016 18:10

Mersin Dayanışma Akdemisi derslerine devam ediyor

Mersin Dayanışma Akdemisi içeride ve dışarıda barışın inşasını konuştu.

Paylaş

Mersin Dayanışma Akademisinin 2. dersi yoğun ilgiyle gerçekleştirildi. Derste “İç Dünyadan Dış Dünyaya Barışı Kurmak” konusu konuşuldu.

Mersin Tabip Odası’nda Dayanışma Akademisi’nin 2. dersi işlendi. Akademinin 2. dersini “İç dünyadan dış dünyaya barışı kurmak” konusu ile Ruh Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr Gamze Özçürümez verdi. Özçürümez, saldırganlığın dogmatik değil, kişide sonradan belirerek öğrenildiğini aktardı.

Savaşı isteyenlerin daha çok bilinçsiz ve aptalca bir tutumdan dolayı şiddetin parçası haline geldiklerini kaydeden Özçürümez, yaptığı akademik aktarımlarla insanın iç dünyasında başlayan süreçten dış dünyaya barışın nasıl sunulabileceğinin kapılarını araladı. Yaklaşık 2 saat süren dersin ardından dinleyicilerden konunun merak uyandıran yönlerine ilişkin sorulara yanıtlar arandı. Ders soru-cevap bölümüyle sonlandı.

Bir sonraki ders 23 Aralık'ta gerçekleştirilecek. Mersin Üniversitesi Barış İmzacısı Yrd. Dç. Dr. Ali Ekber Doğan'ın sunumuyla “İsveç ve Finlandiya örnekleri üzerinden 21. yüzyılda yüksek öğretimde alternatifler” konuşulacak. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adana Barosu: Yurt yangını ile ilgili 9 aile şikayetçi oldu

SONRAKİ HABER

Musul’da IŞİD’den geri alınan semt sayısı 27'e yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa