09 Aralık 2016 17:41

Erdemir işçilerinden vardiya çıkışı TİS eylemi

TİS görüşmelerinin tıkandığı Erdemir’de işçiler vardiya çıkışı eylem yaptı.

Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde faaliyet gösteren Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nda (Erdemir) çalışan işçiler, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamamasını iş çıkışında fabrika önünde protesto etti.

Fabrikanın ana giriş kapısında gerçekleşen eyleme, Erdemir işçilerinin yanı sıra Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak ve farklı işyerlerinde çalışan işçilerden oluşan yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, 4 bin 700 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde taslağın Erdemir işçileri tarafından hazırlandığını söyledi. İşçinin istemediği hiçbir şeyi kabul etmeyeceklerini ileri süren Kavlak, “Uyuşmazlıkta onlarca madde var. Çoğu bir kalemde geçecek maddeler. İyi niyet olsa anında çözülecektir” dedi.

ERDEMİR İYİ NİYETİNİ GÖSTERDİ

Kavlak, işveren adına görüşmeleri sürdüren Metal İşçileri Sanayicileri Sendikası (MESS) ile yaptıkları görüşmede iyi niyetle pazarlığa oturduklarını söyledi. En son görüşmede de işveren ile anlaşamadıklarını ifade eden Kavlak, “Sıfır zamdan başladıkları pazarlıkta 68 kuruşa çıkan Erdemir yönetimi, şimdi de 1 lira 70 kuruşa yükseldi. Sıfır zamdan bu noktaya çıkmak önemli bir adımdır ama yetersizdir. Erdemir yönetimi eksik de olsa 1 lira 70 kuruşa çıkarak iyi niyetini gösterdi. Biz de samimiyetimizi göstermek için 3 lira olarak belirlediğimiz pazarlık rakamını 2 lira 70 kuruşa indiriyoruz” dedi.

Kavlak, Pazartesi günü iş veren ile yapacakları görüşmede de anlaşma sağlanmazsa eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Gözler Özgür Gündem ana davasında

SONRAKİ HABER

PEN üyeleri, tutuklu gazeteciler için Türkiye'ye geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...