29 Mayıs 2012 09:28

Dayatmacı anayasa demokratik olur mu?

Emek Partisi (EMEP) Pendik İlçe Örgütü ile Tokat Almus Gölgeliler Derneği ‘Nasıl bir Anayasa İstiyoruz’ paneli düzenledi.Halkların Demokratik Kongresi Anayasa Komisyonu Üyesi Avukat Tamer Avşar ile EMEP İstanbul İl Yöneticisi Özgür Akgül’ün konuşmacı olarak katıldığı panel dernek lokalinde yapıld

Dayatmacı anayasa demokratik olur mu?
Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Pendik İlçe Örgütü ile Tokat Almus Gölgeliler Derneği ‘Nasıl bir Anayasa İstiyoruz’ paneli düzenledi.

Halkların Demokratik Kongresi Anayasa Komisyonu Üyesi Avukat Tamer Avşar ile EMEP İstanbul İl Yöneticisi Özgür Akgül’ün konuşmacı olarak katıldığı panel dernek lokalinde yapıldı.

Panelde ilk sözü alan Avşar, bugüne kadar hazırlanan tüm anayasalarda halkın ve emekçilerin iradesinin yer almadığını dile getirdi. Yeni anayasa çalışmalarına bakıldığında, halkın çıkarlarının gözetilmediğinin dile getiren Avşar, bu süreçte halkın anayasa için yapacaklarının önemli olduğunu ifade etti.

Anayasa tartışmalarında halkın ihtiyaçlarının gözetilmediğini ifade eden EMEP İl yöneticisi Özgür Akgül ise, işçilerin, emekçilerin, Kürtlerin, Alevilerin gençlerin kadınların ihtiyacı olan anayasa için herkesin mücadele etmesi gerektiğini dile getirdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İnsansız ve doğasız bir enerji zirvesi

SONRAKİ HABER

Gülle Tekstil işçisi Haziran'ı bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...