29 Mayıs 2012 08:58

AP Başkanından Türkiye’ye Uludere uyarısı

AVRUPA Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Ankara ziyareti sırasında Uludere olaylarına değindi.Schulz, “Sivillere yönelik askeri saldırı olabilecek en kötü senaryodur, AKP’nin acıların görüldüğünü vurgulayan sözleri uygun olacak, gerilimi azaltacaktır” diye konuştu. Martin Schulz, hazırlanmakta olan anayasa ile i

AP Başkanından Türkiye’ye Uludere uyarısı
Paylaş

AVRUPA Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Ankara ziyareti sırasında Uludere olaylarına değindi.

Schulz, “Sivillere yönelik askeri saldırı olabilecek en kötü senaryodur, AKP’nin acıların görüldüğünü vurgulayan sözleri uygun olacak, gerilimi azaltacaktır” diye konuştu. Martin Schulz, hazırlanmakta olan anayasa ile ilgili beklentilerinin sorulması üzerine, “Bizim için yeni anayasanın Avrupa Temel Haklar Şartı ile tam uyumlu olması son derece önemli” diye konuştu.

Hapisteki milletvekillerinin durumu ile ilgili de Schulz, yetkililere bu kişilerin hapiste olma koşullarına ve davalarının yürütülme şekline çok dikkatli şekilde bakılması gerektiğini vurguladığını bildirdi. Schulz, Uludere ile ilgili soruya karşılık da kendisine göre, bu olayla ilgili olarak insanların acılarını vurgulayan sözlerin gerilimi azaltacağını belirtti. Schulz, bu tür bir olayın bir daha tekrarlanmayacağını vurgulamanın doğru olacağını ifade ederek, bunun bir iç mesele olduğunu, ancak Uludere’de yaşanan olaydan insanların kötü bir şekilde etkilendiğini kabul eder yöndeki sözlerin ona göre yatıştırıcı etkisi olacağını vurguladı. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Malatya’da ağaç katliamı devam ediyor

SONRAKİ HABER

HDK’den mitinge katılım çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...