29 Mayıs 2012 08:35

Karakol, Sualtı köyünü susuz bıraktı

Van’ın Başkale ilçesine bağlı Sualtı (Drişk) köyünde kurulan karakol köyü susuz bıraktı.Su ve yol sorunu yaşanan köye yapılan jandarma karakolu ile birlikte sorunlar daha da arttı. Köye gelen içme suyu şebekesinin üstüne kurulan karakol, şebekeyi karakola bağlayınca köy susuz kaldı. Suyu kesilen köye yeni

Karakol, Sualtı köyünü susuz bıraktı
Paylaş
Erdem Mühirci

Van’ın Başkale ilçesine bağlı Sualtı (Drişk) köyünde kurulan karakol köyü susuz bıraktı.

Su ve yol sorunu yaşanan köye yapılan jandarma karakolu ile birlikte sorunlar daha da arttı. Köye gelen içme suyu şebekesinin üstüne kurulan karakol, şebekeyi karakola bağlayınca köy susuz kaldı. Suyu kesilen köye yeni su deposu yapıldı ama tadilatı yapılmayınca 2 yılda yıkıldı.

Köylülerden Naci Teker, şu ana kadar yaşadıkları yol, elektrik sorunundan sonra su sorunuyla da karşı karşıya kaldıklarını belirterek, daha önce az da olsa gelen suyun karakolun yapılmasından sonra kesilerek karakola verildiğini söyledi. Başbakan Erdoğan’ın, ‘Susuz ve yolu olmayan köy kalmayacak’ sözlerini hatırlatan Abdullah Kaya isimli köylü ise karakolun yapılmasıyla ellerindeki suyu da kaybettiklerini dile getirdi.

Figen Akkaya isimli köylü ise “Pancar toplamaya gidince askerler engelliyor, bizi karakola götürüyorlar, ‘pancara gitmeyin’ diyorlar. Köyde hapis hayatı yaşıyoruz” dedi. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Şekspir Müzikali DVD’de

SONRAKİ HABER

Madenler Dersim’i tahrip ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa