08 Aralık 2016 16:42

Avcıların vurduğu kızıl şahin tedavi edilip, doğaya salındı

Uşak'ta avcılar tarafından vurulan kanadı kırık kızıl şahin, 10 günlük tedavinin ardından doğaya salındı.

Paylaş

Uşak'ın Banaz ilçesinde Ankara-Uşak karayolu üzerinde bir hayvansever tarafından yaralı halde bulunan kızıl şahin, Uşak Sokak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Veteriner Hekim Nebahat Avcu tarafından tedavi edildi. 10 günlük tedavinin ardından uçabilecek duruma gelen kızıl şahin, merkeze bağlı Ciğerdede Köyü ormanlık alanında doğaya bırakıldı.

Kızıl şahinin av tüfeğinden çıkan saçmalarla yaralandığını belirten Avcu, "Kızıl şahin geldiğinde kanadı kötü durumdaydı. Kırılan kanadına tedavi uyguladım ve kuşun kanadı çok hızlı bir şekilde iyileşti. Her gün vitamin desteği, serum ve etle besleme yaparak kuşun kendine gelmesini sağladım. 10 günlük bir süreçte hızla iyileşen ve kafeste tutulmakta zorlanan kızıl şahini doğaya saldım" dedi.

Avcılara seslenen Avcu, "Doğanın güzel yaratıklarından olan kızıl şahin av olmamalıdır. Vurduğunuzda sizin elinize hiçbir şey geçmiyor, ama onun hayatını alıyorsunuz. Lütfen av hayvanı haricinde hiçbir hayvana ateş etmeyin. Uşak avcılarına rica ediyorum. Lütfen sadece avlanabilecek cinsleri hedef alın" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Lavrov: Obama iş birliğini yıkmaya çalışıyor

SONRAKİ HABER

NATO: TSK ihraçları ittifakı zayıflatıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...