08 Aralık 2016 16:30

Lavrov: Obama iş birliğini yıkmaya çalışıyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Barack Obama yönetiminin Washington ile Moskova arasındaki iş birliğinin temellerini yıkmaya çalıştığını söyledi.

Paylaş

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’li mevkidaşı John Kerry’ye Başkan Barack Obama yönetiminin Washington ile Moskova arasındaki iş birliğinin temellerini yıkmaya çalıştığını söyledi. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Almanya’nın Hamburg kentinde düzenlenen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Bakanlar Konseyi toplantısı çerçevesinde Kerry ile bir araya gelen Lavrov, Obama yönetiminin “Rusya ile ABD arasındaki iş birliğinin temellerini yıkmak için düşmanca adımlar atmayı sürdürmesinden duyduğu üzüntüyü” dile getirdi.

Açıklamaya göre, Halep’teki askeri ve insani durum için görüşen Lavrov ve Kerry, Suriyeli taraflar arasında yapılan BM himayesindeki müzakerelerin yeniden başlaması gerektiği konusunda da ortak görüş belirtti. Lavrov, görüşmede çözüm için temel unsurun “teröre karşı kararlı mücadele” olduğunu bir kez daha diye getirdi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

AKP ile MHP anayasa metninde anlaştı

SONRAKİ HABER

Avcıların vurduğu kızıl şahin tedavi edilip, doğaya salındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...