08 Aralık 2016 15:02

KESK'in İstanbul mitingi yasaklandı

KESK İstanbul Şubeler Platformu'nun OHAL'e karşı 11 Aralıkta İstanbul Bakırköy Halk Pazarı'nda gerçekleştireceği miting valilik tarafından yasaklandı.

Paylaş

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu, yaptığı yazılı açıklamayla, 11 Aralık Pazar günü Marmara Bölgesi kapsamında İstanbul Bakırköy Halk Pazarı'nda saat 13:00 -17:00 saatleri arasında "Haklar OHAL ve KHK'lardan Önce Gelir! İhraçlarınıza, Açığa Almalarınıza, Sürgün ve Cezalarınıza Teslim Olmayacağız!" şiarıyla gerçekleştirecekleri mitingin başvurusunun İstanbul Valiliği tarafından yasaklandığını duyurdu. 

KESK'in, yasaklama ile ilgili açıklaması şöyle: 

"KESK'in Türkiye genelinde aynı talepli yaptığı 4 bölgedeki miting başvurusu da reddedilmiştir. Bu da kararın merkezi düzeyde AKP iktidarı tarafından alındığını göstermektedir. Bu kararı demokratik ve hukuki bulmuyoruz. Kamu emekçilerinin en demokratik hak arama ve kamuoyu oluşturma mücadelesinin engellenmesidir. Bu engelleme ve yasaklamalar bizi mücadelemizden alıkoyamayacaktır. 15 Temmuz sonrası halkı sokaklara çağıran, halk iradesine ve sokaktaki demokratik tepkiye sürekli vurgu yapan AKP iktidarının, sıra muhaliflere gelince, OHAL'in kaldırılması ve KHK'lerin geri çekilmesi yönünde mücadele eden başta KESK olmak üzere muhalif kurum ve kuruluşlara aynı yaklaşımla cevap vermemektedir. Bu tavrı ve yasaklamayı doğru ve demokratik bulmuyor, kınıyoruz. Yasaklamaya karşı tavrımızı yapacağımız değerlendirme sonrası basın açıklaması ile kamuoyuna duyuracağız." (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Kurtulmuş: Aselsan mühendislerinin ölmesi tesadüf değil

SONRAKİ HABER

Demirtaş 'Erdoğan’a hakaret' davasında ifade verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa