08 Aralık 2016 12:54

Alman diplomatlara 1 saat sorgu uygulaması!

Pasaportunda sorun çıkan TBMM Başkanvekili Bahçekapılı'nın havalimanında bekletilmesi sonrası Türkiye de Alman diplomatları bekletmeye başladı.

Paylaş

TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı'nın Almanya pasaportunu çaldırması ve geçici pasaportunda sorun çıktığı için Almanya polisi tarafından havalimanında bekletilmesi sonrası Alman diplomatlar Atatürk Havalimanı'nda bir saat süren sorgulama sonrası Türkiye’ye girebildi.

DHA'nın haberine göre dün akşam saat 19.00’dan itibaren başlatılan uygulamada Almanya’dan gelen tüm diplomatik pasaportlu yolculara, pasaport kontrolu sırasında sorgu yapılmasına başlandı.

Bakanlıktan gelen talimat uyarınca kontrol noktasında bekletilen Alman diplomatlar yaklaşık bir saat süren sorgulama sonrası Türkiye’ye girebiliyor.

‘AYNISINI YAPMAMIZ LAZIM’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaşanan olaya tepki göstermiş, “Teröristi alıyorsun ülkende misafir ediyorsun, ağırlıyorsun ama bu ülkenin TBMM Başkan Yardımcısını ve heyetini orada kapıda saatlerce bekletiyorsun. Şimdi bunlara aynısını yapmak gerekmez mi? Ondan sonra Erdoğan oluyor diktatör. Sen benim Meclis Başkan Yardımcıma, bir bayan milletvekiline bu tür bir yanlışı yaparsan, senin polisin vesairen bunu yaparsa, benim buna aynısıyla mukabele etmem lazım. Bir defa, bütün oradaki personelin kimse, neyse bunlara gereğini yapmadığın sürece Türkiye de buna misliyle mukabele eder, etmek durumundadır” demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Malatya’da Barış Güvercinleri Anıtı açılacak

SONRAKİ HABER

Yıldırım konuştu, döviz yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...